Top 10 lucruri despre ce înseamnă să fii voice-over

Top 10 lucruri despre ce înseamnă să fii voice-over

🔍🔍🔍 Pentru mai multe informații accesează categoria:

VOICE-OVER

Meseria de voice-over nu reprezintă doar sunetul narat din spatele unui videoclip, ci o conexiune cu ascultătorul. Actorii vocali nu se limitează la un anumit domeniu, ei își pot oferi serviciile în întreaga lume chiar din confortul caselor lor.

 

1. INSTRUIREA/PRACTICA ESTE NECESARĂ

Mulți oameni cred că a fi voice-over este natural, e ceva ce vine de la sine și nu este nevoie de pregătire. Unii voice-overi pot avea anumite abilități înnăscute, dar au nevoie de pregătire pentru a-și îmbunătăți și a-și șlefui abilitățile pentru a-și profesionaliza arta. Niciun voice-over faimos nu s-a rezumat la talent și atât. Pune munca în față și ocupă-te de talent mai târziu.

2. DOAR O VOCE BUNĂ NU ESTE DE AJUNS

Pentru a fi voice-over, cu siguranță ai nevoie de voce grozavă, dar vocea nu este singurul lucru necesar. De asemenea, trebuie să ai deschiderea, abilitățile și tipul de energie pe care mediul le cere. Degeaba ai o voce bună dacă ți-e frică să mergi la o audiție. Degeaba știi să imiți perfect un anumit personaj dacă nu te poți conecta cu publicul tău.

3. IMITĂ, DAR NU COPIA

Copierea vocilor altor artiști vocali este foarte comună printre voice-overi. Unii condamnă acest lucru, alții îl consideră normal. Ei bine, există o mică diferență între imitare și copiere. Imită, dar nu uita să-ți lași acolo și amprenta personală. Da, poate că vocea ta seamănă mult cu cea a voice-ovreului acela faimos, dar ce o face să fie a ta? Ce are special? Nu uita de tine în acest proces. Este normal să ascultăm și să imităm. Avem nevoie de grade de comparație. Procesul de imitație te ajută la învățare și la autocritică constructivă, dar de la un punct trebuie să înveți să te descurci singur, asta dacă vrei să faci performanță.

4. BANII NU VIN DIN CER

Mulți oameni care își încep cariera ca actori de voice-over presupun că, odată ce sunt instruiți, pot câștiga bani extrem de ușor. Acest lucru este valabil doar într-o lume fantastică. În lumea reală, trebuie să iei audițiile și să lucrezi în continuare pentru a câștiga o sumă semnificativă și a avea o poziție importantă în această industrie. Dacă te apuci de voice-over doar pentru bani, vei avea parte de multe dezamăgiri.

5. CASTINGURI ȘI AGENȚII

Dacă aștepți să-ți bată cineva la ușă și să-ți ofere șansa vieții tale nu se va întâmpla niciodată. Serviciile agențiilor uneori sunt subestimate, dar poate juca un rol cheie în cariera de viitor voice-over. Aceste agenții funcționează ca un catalizator în obținerea unui loc de muncă, te pot pune pe lista de casting și poți obține rolurile dorite.

6. EXPERIENȚA ȘI PROFESIONALISMUL SUNT CÂȘTIGĂTOARE

Devii voice-over profesionist și experimentat atunci când înțelegi cum funcționează mediul și obiectivul pe care brandul îl cere pentru voce. Un voice-over trebuie să fie extrem de versatil pentru a putea fi repartizați în mai multe roluri/domenii.

7. REGULA 80/20

Un fapt despre industria voice-overului de care mulți oameni ar putea să nu fie conștienți este că doar 20% dintre voice-overi sunt angajați și ei câștigă 80% din bani.

8. ECHIPAMENTE

Un voice-over care se respectă posedă o serie de echipamente de bază necesare pentru a-și înregistra vocile. Echipamentul include un loc liniștit, reportofon, microfon și un software de editare.

9. CEI MAI MULȚI VOICE-OVERI LUCREAZĂ DE ACASĂ

Deoarece artiștii vocali au echipamente de bază acasă, ei preferă să lucreze de acasă. Prin urmare, poți lucra pentru americani, dar locuind în România.

10. UN VOICE-OVER NU STĂ NICIODATĂ LOCULUI

Există oportunități nesfârșite pentru actorii de voce din întreaga lume. Voice-overii sunt în continuă mișcare, ei rar de plictisesc pentru că jobul lor arată diferit în fiecare zi. Rutina se instalează mai greu față de celelalte joburi. Ei continuă să caute oportunități mai mari și mai bune.
A fi voice-over nu este atât de ușor pe cât pare, dar dacă ești bun și sincer cu ceea ce faci și vrei, poți să-ți faci un viitor decent în această industrie.

 

ÎNSCRIERE:

CURS DE VOICE-OVER


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *