Top 10 cărți care vor îmbunătăți vocabularul copilului tău

Top 10 cărți care vor îmbunătăți vocabularul copilului tău

Cititul este foarte important, mai ales dacă începe de la vârste fragede, când imaginația preia controlul și îl transportă pe copil într-un univers aparte unde învață cuvinte, personaje, locuri și modalități noi de a vedea viața.

Iată 10 cărți care vor dezvolta și vor îmbunătăți vocabularul copilului tău:

  1. „Micul prinț” – Antoine de Saint-Exupéry: o carte atât pentru copii cât și pentru părinți care prezintă aventurile micului prinț într-o manieră poetico-filosofică și care pune accentul pe valorile umane, responsabilitate și toleranță.
  2. „Stăfurnica și prietenii săi” și „Străfurnica în căutarea Atlantidei” – Carmen Ivanov: alături de Străfurnica și de o mulțime de alte personaje sugestive, copilul tău va învăța să vorbească și să pronunțe corect fiecare exercițiu de dicție al poveștilor.
  3. „Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi” – Nikolai Nosov: o călătorie nemaipomenită în lumea prichindeilor ce îl va purta pe copilul tău alături de eroul Habarnam care, neștiind să facă nimic, este ajutat de celelalte personaje pentru a învăța și pentru a se descurca singur în viață, prin forțele proprii.
  4. „Alice în ţara minunilor” – Lewis Carroll: o carte în care imaginația lui Alice pătrunde în două lumi minunate și fantastice și realizează că nimic nu este ce pare a fi; este o carte care găsește logica absurdului, învață copiii să accepte schimbarea și să vadă importanța bunelor maniere.
  5. „Heidi” – Johana Spiri:  povestea fetiței Heidi care este trimisă să locuiască cu bunicul său ursuz pe care reușește să-l schimbe; o carte despre valorile prieteniei, ale familiei și despre speranță.
  6. „Amintiri din copilărie” – Ion Creangă: o carte de căpătâi a copiilor pentru literatura românească, plină de umor care prezintă aventurile lui Nică și toate năzbâtiile pe care le face acesta.
  7. „Peter Pann” – J.M. Barrie: o călătorie în Lumea de Nicăieri care te îndeamnă și te încurajează să continui să citești, sporindu-ți curiozitatea și interesul cu fiecare pagină.
  8. „Cuore inimă de copil” – Edmondo de Amicis:  este o carte dedicată copiilor și s-ar mai putea intitula: Istoria unui an de școală, scrisă de un elev din clasa a III-a, care a însemnat zi de zi într-un caiet tot ce a văzut, a simtit şi a cugetat; este o carte care ne învaţă să ne iubim patria, semenii, familia, şcoala, profesorii şi colegii.
  9. „Colț alb” – Jack London: ne spune povestea cățelului Colț Alb care ne învață ce este devotamentul, iubirea și respectul și ce înseamnă să faci sacrificii pentru oamenii pe care îi iubești.
  10. „Iepurașul care voia să adoarmă” – Carl Johan: este o carte recomandată mai ales de psihologi și psihoterapeuți deoarece este capabilă să-l facă pe micuț să adoarmă după doar câteva pagini citite; datorită felului în care a fost scrisă și a modului în care trebuie citită, autorul pătrunde în subconștientul copilului.

Tu în ce aventură și în ce lume fantastică l-ai trimite pe copilul tău? Ce carte ai alege pentru el?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *