STUDIU: 90% din teama de a vorbi în public se datorează lipsei de pregătire

STUDIU: 90% din teama de a vorbi în public se datorează lipsei de pregătire

Mereu ne mulțumim să spunem că ne e teamă să vorbim în public, dar nu ne punem întrebări precum „de ce se întâmplă acest lucru?”, „ce anume cauzează frica aceasta paralizantă?”, „există oare cale de scăpare?”. Fiecare întrebare are o soluție și fiecare soluție necesită muncă. Cine se confruntă cu această frică de a vorbi în public nu scapă de ea fără muncă, fără auto-analiză și fără efort.

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii se tem să vorbească în public este că se simt nepregătiți și că nu exersează aproape deloc. Studiile arată că 90% din anxietatea vorbirii în public este cauzată de o pregătire slabă și de lipsa metodelor de management. Dacă te simți îngrijorat cu privire la o prezentare viitoare, asigură-te că-ți faci timp pentru a te pregăti. 

Asta include lucruri precum exersarea discursului, ajutoare vizuale, detalii despre public și cunoașterea acestuia. Dedicându-ți timp pregătirii, vei avea mai multe șanse să te simți încrezător și să realizezi o prezentare grozavă.

 

Curs de Dicție și Public Speaking

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *