Știai că peste 70% dintre oameni se simt mai confortabil să vorbească în public după ce au urmat un curs?

Știai că peste 70% dintre oameni se simt mai confortabil să vorbească în public după ce au urmat un curs?

Având în vedere că frica de a vorbi în public rămâne în top 3 „cele mai înspăimântătoare lucruri” și că aproximativ 75% dintre oameni se confruntă cu anxietate înainte de a vorbi în public, trebuie să știi că sunt și părți bune în ceea ce privește conceptul de public speaking.

Nu lua această acțiune, de a ține un discurs în fața unui public, ca pe ceva tragic. Poate când erai mic ți-era frică de întuneric și acum nu mai ai această teamă. Orice gând negru despre vorbitul în public poate fi distrus sau, cel puțin, transformat într-unul pozitiv.

Majoritatea oamenilor se confruntă cu un anumit grad de nervozitate înainte de vorbitul în public, ceea ce arată clar că vorbirea în public este o provocare pentru mulți. Dar, ai fi surprins să afli că:

un studiu a constatat că peste 70% dintre oameni se simt mai confortabil să vorbească în public după ce au urmat un curs de public speaking

Acest lucru demonstrează eficacitatea cursurilor concepute pentru a ajuta oamenii să-și depășească teama de a vorbi în public. Arată că, cu îndrumarea și sprijinul potrivit, oamenii își pot câștiga încrederea de care au nevoie pentru a vorbi în fața unui public.

Curs de Dicție și Public Speaking

Știai că…?

  • În medie, oamenii petrec între 30 de secunde și 24 de ore pregătindu-și discursul pentru evenimente în care trebuie să vorbească în public. În timp ce unii oameni pot avea nevoie de câteva secunde pentru a se pregăti, alții pot petrece o zi întreagă creându-și discursul. 
  • TED Talks au fost vizionate de peste 10 miliarde de ori în întreaga lume, arătând interesul ridicat față de prezentări și de vorbitul în public. Asta este o dovadă a popularității imense a TED Talks, demonstrând interesul larg răspândit pentru prezentările adresate publicului. Este un indicator puternic al impactului pe care vorbitul în public l-a avut asupra lumii.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *