Știai că la doar 3 ore după o prezentare, publicul își poate aminti mai multe informații vizuale decât conținut verbal?

Știai că la doar 3 ore după o prezentare, publicul își poate aminti mai multe informații vizuale decât conținut verbal?

De ce sunt atât de importante elementele vizuale? 

Ce face un element vizual încât să reprezinte o parte atât de importantă a unei prezentări de succes? Ar trebui să ai în vedere următoarele statistici:

  • Statisticile arată că la trei ore după o prezentare, doar 70% dintre oameni își pot aminti conținutul prezentat verbal.
  • Reținerea informațiilor întărite cu conținut vizual este însă mult mai mare după trei ore: 85%, conform datelor Universității de Stat din California.
  • Impactul elementelor vizuale asupra reținerii conținutului dintr-un discurs este și mai impresionant după trei zile: 60% dintre ascultători își pot aminti conținutul cu elemente vizuale, în comparație cu doar 10% care își amintesc prezentările exclusiv verbale.

În esență, mai mult de un sfert din toți oamenii au dificultăți serioase în a-și aminti conținutul care este prezentat fără o ilustrare vizuală. Să reamintim faptul că mai mult de 1 din 4 oameni nu își poate aminti conținutul prezentat fără indicii vizuale. Să luăm de exemplu o afacere cu zece departamente sau echipe. Trei dintre managerii care participă la orice prezentare/ședintă nu își vor aminti detaliile importante decât dacă sunt prezentate cu elemente vizuale utile.

Problema devine din ce în ce mai serioasă atunci când se face o prezentare dedicată oamenilor din afara organizației/companiei. Oamenii care lucrează în mod regulat cu cel care ține discursul au mai multe șanse să-și amintească detalii decât cei care nu-l cunosc. Acea familiaritate poate acorda importanță cuvintelor și mesajelor transmise. Șansele ca un ascultător, un membru al publicului venit din exterior să-și amintească detalii semnificative fără vreun tip de ajutor vizual sunt destul de scăzute.

Public speaking: 6 moduri de a păstra atenția publicului

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *