Știai că cel mai lung nume de oraș conține 168 de litere?

Știai că cel mai lung nume de oraș conține 168 de litere?

Orașul cu recordul Guinness pentru cel mai lung nume este Bangkok. Aparent, Bangkok este prescurtarea orașului și numele său ceremonial este „Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayuthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit”.

Pentru unii localnici, numele complet este prescurtat la „Krung Thep Maha Nakhon”.

După câteva modificări efectuate de Casa Regală a Thailandei pentru a schimba numele orașului din „Krung Thep Maha Nakhon; Bangkok” în „Krung Thep Maha Nakhon (Bangkok)”, mulți credeau că înlocuirea semnelor de punctuație cu paranteze înseamnă că orașul își va schimba oficial numele. Unii au cerut clarificări, iar Casa Regală a declarat că atât forma „Krung Thep Maha Nakhon”, cât și cea de „Bangkok” sunt acceptate atunci când „se scrie numele oficial al capitalei cu litere aparținând alfabetului roman”.

Sensul și traducerea numelui orașului

„Krung Thep” înseamnă „orașul îngerilor”, iar „Maha Nakhon” înseamnă „oraș mare”.

Potrivit site-ului Britannica, numele complet se traduce prin: „Orașul Zeilor, Marele Oraș, Reședința lui Buddha de Smarald, Orașul de neclintit (Ayutthaya) al Zeului Indra, Marea Capitală a Lumii Înzestrată cu Nouă pietre prețioase, orașul fericit care abundă în palate regale enorme care seamănă cu locașurile cerești în care locuiesc zeii”.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *