SONDAJ: oamenii ar prefera mai degrabă să meargă la dentist decât să țină un discurs

SONDAJ: oamenii ar prefera mai degrabă să meargă la dentist decât să țină un discurs

Un sondaj realizat de Forbes a arătat că oamenii obișnuiți ar prefera mai degrabă să meargă la dentist decât să țină un discurs în fața unui public. Asta înseamnă că teama de a vorbi în public este destul de mare în rândul oamenilor deoarece ar alege orice altceva decât să vorbească în fața unei mulțimi. 

Frica de a vorbi în public este una dintre cele mai comune fobii din lume. Studiile arată că ocupă locul 1 cu 19%. Asta înseamnă că frica de a vorbi în public este cea mai comună fobie din lume. Aceasta este urmată de:

  • frica de moarte (locul al doilea);
  • păianjeni (locul al treilea);
  • înălțimi (locul al patrulea);
  • spații înguste (locul al cincilea).

Dar faptul că frica de a vorbi în public o depășește pe cea de moarte indică faptul că cei care suferă de această anxietate ar trebui să aibă parte de consiliere și chiar de terapie. 

STUDIU: doar 8% dintre persoanele care suferă de frica de vorbitul în public caută ajutor specializat.

Deși frica și anxietatea vorbitului în public reprezintă o problemă reală care ar trebui să fie tratată cu maximă seriozitate, studiile arată că doar 8% dintre persoanele care suferă de glosofobie iau măsuri împotriva problemei lor. 

Glossophobia reprezintă teama de a vorbi în public – apare atunci când faci sau ești pe punctul de a face o prezentare orală sau de a ține un discurs în fața altor persoane. 

Acest număr este destul de scăzut și indică faptul că oamenii nu sunt foarte bine informați cu privire la ajutorul disponibil sau nu cred că problema lor este suficient de gravă pentru a căuta ajutor profesional. Dacă suferi de glosofobie, nu ezita să soliciți ajutor de un trainer de dicție, un consilier, un psiholog sau chiar un terapeut. Ei te pot ajuta să-ți depășești frica și îți pot oferi instrumentele necesare pentru a face față anxietății în situații viitoare.

 

Curs de Dicție și Public Speaking

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *