Sfaturi pentru voice-over: monologul perfect

Sfaturi pentru voice-over: monologul perfect

Fie că ești un artist vocal experimentat sau unul la început de drum, monologul este un element cheie din repertoriul tău. Actorii vocali profesioniști își adaptează și își extind în permanență monologurile în funcție personajele pe care își doresc să le interpreteze.

Fie că vrei să adaugi o notă comică repertoriului sau una dramatică, este esențial să evoluezi în permanență, iar atunci când te prezinți la un casting să aduci mereu ceva nou.

În articolul de astăzi vă prezentăm o listă cu cinci sfaturi pe care orice voice-over le poate urma atunci când se află la o probă.

ÎNSCRIERE:

CURS DE VOICE-OVER

#1 Simplu și scurt

Primele 15 secunde sunt vitale. Vor decide dacă monologul pe care îl interpretezi în fața unui director de casting sau angajator este suficient de puternic încât să primești respectivul job.

De aceea, primul sfat este să păstrezi monologul simplu și scurt.

Trebuie să lovești încă din primele secunde cu emoții puternice.

#2 Concentrează-te

Trebuie să rămâi concentrat în timpul audiției și să ai permanent în minte gama de emoții pe care vrei să o transmiți. Mergi la audiție cu gândul că vei livra cea mai bună variantă a personajului respectiv. Asta ne duce cu gândul la sfatul următor.

#3 Experimentează, dar dă tot ce ai mai bun

Dă tot ce e mai bun în momentul repectiv. Este foarte bine să experimentezi, mai ales când te antrenezi acasă sau la studio, dar când ajungi în fața unei probe pentru o posibilă colaborare, trebuie să stabilești foarte clar ce anume vei face. Exact ca un fotbalist care exersează o lovitură liberă de zeci de ori, dar în timpul meciului are o singură șansă pentru lovitura decisivă.

#4 Comedie și dramă

Ascultătorii își vor da seama imediat dacă te-ai conectat emoțional cu materialul pe care îl rostești. Dacă nu reușești să îi emoționezi înseamnă că mai ai de lucrat, iar primul aspect de urmat este alegerea textului. Trebuie să fie un material care să te emoționeze în primul rând pe tine, apoi îi va emoționa și pe ascultători.

Cele mai bune comedii au momente dramatice, iar cele mai bune drame au nuanțe de umor.

Trebuie să ai în vedere acest sfat când îți construiești un monolog, ne sfătuiesc autorii site-ului voices.com. Dacă reușești să îți faci publicul să râdă și apoi să îl lovești cu un mesaj dramatic, îi vei capta atenția cu siguranță.

#5 Spune o poveste

Cele mai puternice texte, indiferent cât de scurte sunt, îi poartă ascultători într-o călătorie. Povestea este importantă, de aceea monologul trebuie gândit în acest fel.

Trebuie să ai o intrigă, un punct culminant și o concluzie, totul presărat cu emoții, indiferent dacă ce spui durează doar 60 de secunde.

Vrei să îţi auzi vocea pe reclame? Nou curs de voice-over

Te atrage meseria de voice-over? Vrei să îţi auzi vocea pe reclame? Vrei să lansezi un podcast şi vrei să mai lucrezi la felul în care îţi sună vocea?

Carmen Ivanov (TANĂNANA), Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Kiss FM) te introduc în lumea „vocilor”. Un nou curs de VOICE-OVER, marca Dicție.ro, se desfășoară între 21-22 mai 2022.

Cursul este structurat astfel: 12 ore de învățare dintre care 20% teorie, 80% practică în fața microfonului.

ÎNSCRIERE:

CURS DE VOICE-OVER

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *