Sfaturi pentru o sesiune reușită de voice-over

Sfaturi pentru o sesiune reușită de voice-over

A avea o sesiune perfectă de voice-over implică atât competențe vocale excelente, cât și sonorizare bună, mediu plăcut și relaxare. Iată câteva sfaturi pentru ca o sesiune de voice-over să decurgă mai mult decât bine.

 

↘ Liniște totală

Când înregistrezi este important să elimini cât mai mult zgomotul exterior. În cabinele în care se înregistrează nu există reflecții, zgomot exterior sau sunet de cameră. În acest fel, doar sunetul vocii tale este preluat de microfon, nimic altceva.

Desigur, este mai greu să distrugi o cameră completă dacă înregistrezi acasă, dar cu siguranță poți stabili un spațiu unde zgomotul ajunge mai greu. Dacă te hotărăști să-ți creezi un studio de înregistrare, o soluție bună ar fi filtrul de reflexie care poate ajuta la reducerea zgootului.

 

↘ Echipament

Un condensator de diafragmă bun, mare, este un început promițător pentru captarea unui sunet complet și echilibrat al vocii. Există numeroase mărci diferite de condensatoare, dar cele mai multe dintre ele își fac treaba.

Nu ai nevoie de un condensator de 2.000 de dolari pentru a obține o înregistrare frumoasă a vocii tale. Poți cumpăra un condensator care este sub 300 $, cum ar fi Rode NT1A foarte silențios sau  Audio Technica AT2020. Există chiar și câteva opțiuni de microfon USB.

 

↘ Atenție! Se înregistrează!

Când te pregătești pentru o înregistrare cu microfonul, unele înregistrări de acasă au un zumzet. Poți reduce foarte mult acest zgomot dacă microfonul are un filtru. Vei obține o înregistrare mai curată, care nu conține zgomote extrem de enervante.

Dacă microfonul nu are un filtru low-cut, atunci trebuie să editezi după aceea înregistrarea. Folosind un filtru high-pass în programul tău audio, poți să elimini cea mai mare parte din zgomot.

 

↘ Înainte/după

Cu doar o ajustare simplă, poți obține un sunet mult mai bun. Ascultă probele vocale pentru a auzi diferența de calitate. Poți vedea diferența dacă înregistrezi aceeași secvență în două camere diferite.

 

↘ Concluzie

Când înregistrezi vocea, asigură-te că iei în considerare aceste sugestii. Tratarea pereților, reducerea zgomotului și filtrarea va îmbunătăți semnificativ înregistrarea vocală.

 

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următorul curs se desfășoară în weekend-ul 08-09 decembrie 2018, la Hotel Sarroglia București, durează 12 ore și costă 150 de euro.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *