Sfaturi de public speaking pentru începători

Sfaturi de public speaking pentru începători

A vorbi în public nu este o sarcină ușoară, așa că pentru a te ajuta în continuare să înțelegi cum să înveți abilitățile necesare de a vorbi în public, mai jos este o listă de sfaturi pentru începători pe care le poți urma.

  • PRIVEȘTE PUBLICUL CÂND VORBEȘTI – să te uiți la public în timp ce vorbești te poate ajuta să evaluezi nivelul de interes al oamenilor care te privesc, lucru care este important pentru succesul general al discursului tău.
  • EVITĂ FOLOSIREA UNEI VOCI MONOTONE – asta este o greșeală comună făcută de vorbitorii fără experiență. Dacă vrei să fii un vorbitor public excelent, cel mai bine este să eviți să utilizezi același ton pe tot parcursul discursului, deoarece acest lucru poate fi foarte plictisitor și greu de ascultat.
  • NU TE OPRI DACĂ GREȘEȘTI – deși este important să acorzi atenție momentului prezent, unele erori tot se întâmplă. Indiferent de cât de mari sunt greșelile, este extrem de important să nu le lași să fie în centrul atenției. Doar conștientizează-le, fă o glumă rapidă despre asta (dacă este cazul) și continuă discursul fără să te oprești.
  • ÎNCEARCĂ SĂ NU FOLOSEȘTI NOTIȚE – vorbirea în public înseamnă să te conectezi cu publicul, așa că încearcă să folosești notițele cât mai puțin posibil în timpul discursului. Este foarte important ca vorbitorii să se conecteze cu membrii audienței la nivel personal, iar acest lucru este mai ușor de realizat dacă vorbești din inimă în loc să citești de pe niște bilețele.

A vorbi în public nu este ușor deoarece vorbitorii trebuie să se simtă încrezători și relaxați în același timp. Trebuie să vorbești tare și clar, să-ți poți schimba tonul vocii și să folosești diferite gesturi. Chiar dacă este foarte greu pentru cei care abia își încep cariera de vorbitori să susțină cu încredere un discurs în public, există speranță pentru că, cu suficientă practică și răbdare, poți cu siguranță să-ți îmbunătățești calitatea discursului.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *