S-a lansat prima aplicație de dicție din România

S-a lansat prima aplicație de dicție din România

Aplicația se numește Dictie.ro și este este disponibilă gratuit în AppStore și pe Google Play.

Aplicația dictie.ro își propune să te ajute să faci exerciții de dicție fără profesor și să-ți testeze cunoștințele de limbă română, atât în ceea ce privește gramatica, dar și în ceea ce privește fonetica.

Aplicația a fost creată de trainerul de dicție, Carmen Ivanov, în colaborare cu Kapssule studios.

Una dintre cele mai importante funcții ale aplicației se adresează celor care vor să afle de la un trainer autorizat cum stau cu dicția. Utilizatorii citesc cu voce tare un text redactat de specialiștii dictie.ro, aplicația îl înregistrează automat și îl trimite trainerilor care vor trimite în cel mai scurt timp un feedback complet privind pronunția, vocea, ritmul și eventualele defecte de vorbire ale celui care a optat pentru funcția „Testează-ți dicția”.

Aplicația este structurată pe mai multe secțiuni, printre care:

Quiz

Secțiunea Quiz cuprinde peste 700 de întrebări cu greșeli frecvente făcute de români, dificultăți de pronunție ale unor cuvinte și construcții complicate în limba română.

Exersează

Această secțiune poate fi numită și “dicție în buzunar”. Aici există o mulțime de exerciții de dicție scrise de echipa dictie.ro care au rolul de a dezlega limbile utilizatorilor. Totodată, exercițiile sunt și înregistrate audio de către trainerii noștri pentru ca cei care doresc să își perfecționeze dicția să aibă un model de urmat.

Testează-ți dicția

Una dintre cele mai importante funcții ale aplicației se adresează celor care vor să afle de la un trainer autorizat cum stă cu dicția. Utilizatorii citesc cu voce tare un text redactat de specialiștii dictie.ro, aplicația îl înregistrează automat și îl trimite trainerilor noștri. Aceștia vor asculta înregistrarea și vor trimite în cel mai scurt timp un feedback complet privind pronunția, vocea, ritmul și eventualele defecte de vorbire ale celui care a optat pentru funcția „Testează-ți dicția”.

Blog

În secțiunea blog apar cele mai noi articole din domeniu, fie că vorbim despre greșeli frecvente de vorbire, tehnici ale lecturii la microfon, public speaking sau sfaturi despre pronunție sau protejarea vocii.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

2 Comentarii

  • Alin Posted 13/02/2019 08:22

    Nu se gaseste aplicatia in appstore

  • Mircea Posted 30/05/2020 10:23

    Nu reușesc să găsesc în app store ios această aplicație

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *