Recenzie: Străfurnica și prietenii săi

Recenzie: Străfurnica și prietenii săi

Dragi mamici, stiu ca sunteti implicate puternic in cresterea cat mai frumoasa a copilasilor vostri, de aceea abordez un subiect care cu siguranta se afla si in atentia voastra, a tuturor. Vorbirea corecta a copiilor, sau altfel spus dictia celor mici, care este un subiect delicat.Personal consider ca atat in primii ani de viata trebuie urmarita cu atentie, de catre parinti,  si mai departe de atat o data cu intrarea in colectivitate, de catre dascali, pentru a putea corecta la timp eventualele imperfectiuni sesizate in pronuntia copiilor.

COMANDĂ MANUALUL DE DICȚIE STRĂFURNICA ȘI PRIETENII SĂI  11866245_983769088341122_129986905123252875_n Cu bucurie pot spune mi-a picat in mana primul manual de dictie din Romania, dedicat copiilor intre 3-12 ani.Carmen Ivanov, unul dintre cei mai cunoscuti traineri de dictie din Romania, impreuna cu editura Favorit, au lansat astfel Strafurnica si prietenii sai, cel mai valoros ajutor in corectarea defectelor de vorbire ale celor mici!

Marturisesc ca initial mi-a atras atentia foarte mult prin designul colorat si continutul prietenos al povestilor, teribil de atractive atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Practic exercitiile pentru optimizarea mecanismelor de articulatie, sunt foarte frumos imbracate in straie colorate, cu povesti captivante, ai caror eroi parcurg o serie de aventuri pline de umor ludic! Elefantul Elmo, pisicuta Volga, hipopotamul Hippo-Tippo, toti tovarasi de joaca ai Strafurnicii, personaj principal in jurul careia se petrec actiunile, se distreaza, dialogheaza si invata astfel pe cei mici sa pronunte corect fonemele limbii romane.

In calitate de pedagog, nu doar de mamica,  sunt la fel de mandra de descoperirea facuta si cred ca ar fi un real beneficiu pentru copii, ca acest manual sa se gaseasca pe toate catedrele din tara! Recenzia integrală o puteți citi AICI. Si ca sa va binedispun de final, iata si o poezie amuzanta cu o parte dintre personajele cartii :

Strafurnica si amicii

Strafurnica si amicii

Au plecat la colindat

Si in regatul pisicii

Au poposit pe-nserat.

I-a vegheat luna Selena

Toata noaptea, pana-n zori

Cand au deslusit dilema

Si-au pornit iar calatori.

Cate 2-3 s-au grupat

Hipo, Elmo si Lacusta

Iar Bufnita magistrat

Vigilent pazea, stiti asta!

La capat calatoria

Prin regat au dus cu bine,

Si-acum gusta bucuria

Caci vorbesc corect ca tine!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *