Public speaking: dovezi științifice despre gesturile mâinilor

Public speaking: dovezi științifice despre gesturile mâinilor

Un studiu (Holler & Beatie, 2007) a descoperit că gesturile mâinilor cresc valoarea mesajului vorbit cu 60%! Cei mai buni, cei mai carismatici vorbitori cunosc importanța utilizării gesturilor mâinilor și nu se feresc să le folosească.

De exemplu, cei de la „Science of People” au analizat mii de TED Talks și au găsit informații destul de relevante: cei mai puțin populari TED Talkers au folosit în medie 272 de gesturi ale mâinii în timpul discursului de aproximativ 18 minute, iar cei mai populari TED Talkers au folosit o medie de 465 de gesturi ale mâinii, adică aproape dublu!

Iată ce spun cercetătorii despre gesturile mâinilor:

  • Te-ai născut să vorbești cu mâinile, să gesticulezi. Cercetătorii au descoperit că sugarii care folosesc mai multe gesturi ale mâinii la vârsta de 18 luni au abilități mai puternice de comunicare mai târziu.
  • Gesturile mâinilor îi fac pe oameni să te asculte. Cercetătorii au descoperit că gesturile îi fac pe oameni să acorde atenție vorbirii. Gesturile nu reprezintă doar componentă auxiliară a limbajului – ele sunt de fapt o parte fundamentală a acestuia.
  • Nu ne putem abține. Ne vine în mod natural să mișcăm din mâini și să vorbim cu ajutorul lor. Studiile arată că până și orbii folosesc mâinile atunci când vorbesc cu alți nevăzători.
  • Gesturile te ajută să accesezi amintiri. Folosirea gesturilor mâinilor în timp ce vorbești nu numai că îi ajută pe alții să-și amintească ceea ce spui, dar te ajută și să vorbești mai rapid și mai eficient!
  • Explicațiile nonverbale te ajută să înțelegi mai mult. Un studiu a constatat că „forțarea” copiilor să facă și gesturi cu mâinile în timp ce explicau cum se rezolvă o problemă de matematică i-a ajutat de fapt să dezvolte noi strategii de rezolvare a problemelor.

 

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.


CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

CURS DE VOICE-OVER

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Înscrie-te la un curs de Voice Over! Carmen Ivanov (Radio KISS FM), Mihai Crăciun (PRIMA SPORT) și Alex Tuhuț (Radio MAGIC FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

foto: pexels

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *