Public speaking: de ce este mai bine să-ți scrii de mână discursul?

Public speaking: de ce este mai bine să-ți scrii de mână discursul?

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.


 

Scrie-ți discursul. Cercetările arată că scrisul te ajută să reții mai bine informațiile decât să le tastezi sau să le scrii pe laptop sau telefon. 

Scrisul este mai eficient pentru memorie decât notițele electronice, deoarece mișcările mâinii sunt  mult mai puternice decât tastatul. Unele studii arată, de asemenea, că scrisul pe hârtie este cu 25% mai rapid decât luatul de notițe cu instrumente digitale precum telefoanele sau tabletele.

Ajută scrisul la memorie și la păstrarea memoriei?

Mulți studenți susțin că sunt mai productivi când iau notițe atunci când scriu, deoarece această metodă le permite să ia notițe mai rapid. La Universitatea Washington, profesorii de psihologie au descoperit că cei care iau notițe pe laptop/telefon în loc să le scrie de mână își amintesc mai bine imediat după aceea.

Cu toate acestea, au descoperit că acest avantaj dispare după 24 de ore. După ce au susținut un test care acoperă materia studiată, elevii care și-au tastat notițele au avut rezultate mai proaste. Prin urmare, dacă vrei să-ți fixezi anumite detalii, lecții etc. și să le păstrezi în memorie pe termen lung, este eficient să iei notițe de mână sau, cel puțin, să le scrii de mâna după ce le-ai tastat.

Acest studiu a constatat că participanții care au luat notițe folosind scrisul de mână au avut rezultate mai bune, deoarece sintetizau și rezumau în mod activ informații valoroase. Cu alte cuvinte, cei care luau notițe manual nu trebuiau doar să prelucreze materialul, ci și să-l organizeze din mers.

Așadar, notarea lucrurilor te ajută să-ți amintești mai mult, forțând oamenii să încetinească și să fie mai atenți, astfel încât cei care doresc să rețină informații relevante ar trebui să scrie de mână. Practica va da roade și experiențe mai bune.

 

CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

CURS DE VOICE-OVER

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Înscrie-te la un curs de Voice Over! Carmen Ivanov (Radio KISS FM), Mihai Crăciun (PRIMA SPORT) și Alex Tuhuț (Radio MAGIC FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *