Public speaking: cum faci față unui public ostil?

Public speaking: cum faci față unui public ostil?

Tipul de public te poate afecta într-un mod sau altul. Chiar dacă tu știi bine ce ai de spus, uneori nu este de ajuns. Un public primitor parcă îți ia o piatră de pe inimă și îți dă energie. Dar ce faci dacă ai de a face cu o audiență dificilă?

Mai întâi trebuie să identifici tipul publicului și apoi să-ți adaptezi discursul la interesele, nivelul de înțelegere, atitudinile și credințele acestuia. O abordare orientată către public este importantă deoarece eficiența unui vorbitor va fi îmbunătățită dacă prezentarea este creată și livrată într-o manieră adecvată.

 

Cum procedezi când ai de-a face cu un public ostil?

Acest public nu vrea să te asculte. Lucrul acesta s-ar putea întâmpla din mai multe motive, de la faptul că oamenilor din sală nu place organizația pe care o reprezinți, până la dorința de a ajunge acasă și de a sta tolăniți pe canapea în fața televizorului.

În această situație ia în considerare următoarele:

  • Lucrează din greu pentru a dezvolta încrederea și interesul;
  • Construiește-ți prezentarea axându-te pe o zonă de acord sau pornește de la un dezacord, ceva ce știi sigur că nu le place;
  • Folosește umorul;
  • Folosește o mulțime de referințe, studii și date pentru a-ți susține punctele de vedere;
  • Provoacă-i, pune-le întrebări în timpul discursului tău și implică-i;
  • Arată-le că ești de partea lor;

✅ Folosește tehnici de storytelling: povești (de preferat povești reale), metafore, situații ipotetice;

❌ Evită exagerarea sau hiperbolele grosolane: vorbitorul convingător lucrează din greu pentru a ține cont de fapte și pentru a fi clar cu privire la logica scopului discursului propus. 

VINO LA CURS

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.
La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.
Cursul este unul intensiv și este compus din 80% practică și 20% teorie.

 

🗣 Pentru mai multe articole din această categorie accesează:

PUBLIC SPEAKING


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *