Public speaking: ce lecții putem învăța din stand-up comedy

Public speaking: ce lecții putem învăța din stand-up comedy

Vorbitul în public poate fi intimidant, dar cu o pregătire corectă, totul va fi mai ușor. Iată câteva sfaturi, inspirate din stand-up comedy, pentru a-ți depăși teama de a vorbi în public.

1. Nu-ți mai imagina cel mai rău și dezastruos scenariu

Teama oamenilor de a vorbi în public vine din frica de eșec. Dar nici măcar la comedianții profesioniști nu râde publicul după fiecare replică.

Un cuvânt sau un pas greșit pe scenă nu-ți va păta permanent reputația. De fapt, cercetările sugerează că ești mult mai preocupat de performanța ta – și de greșelile tale – decât de publicul tău. Când renunți să-ți mai faci griji în ceea ce privește eșecul, te vei simți mai puțin intimidat și mai concentrat pe scenă și, în cele din urmă, vei pune publicul pe primul loc.

 

2. Expune-te cât mai des și actualizează informația ori de câte ori  este necesar

Precum comedianții care își perfecționează rutina de stand-up, poate fi necesar să-ți modifici discursul după ce îl prezinți. Exersează-ți prezentarea în fața unor audiențe diferite și ajustează-ți scenariul de fiecare dată pentru a evidenția elementele care par să le placă oamenilor.

 

3. Prioritizează trei lucruri pe care vrei ca publicul să le țină minte

Oamenii își amintesc doar trei lucruri despre o experiență, arată ultimele studii. Fă-ți prezentarea în jurul celor trei idei pe care dorești să și le amintească oamenii și revino asupra acestor idei mai des. Comedianții îi ajută pe oameni să-și amintească informații importante folosind diverse tehnici și de multe ori fac referire la o glumă pe care au spus-o mai devreme. Poți adopta o tactică similară, revenind frecvent la punctele principale pe parcursul unei prezentări.

 

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.


CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

CURS DE VOICE-OVER

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Înscrie-te la un curs de Voice Over! Carmen Ivanov (Radio KISS FM), Mihai Crăciun (PRIMA SPORT) și Alex Tuhuț (Radio MAGIC FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

 

foto: Pexels

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *