Public speaking: ce beneficii personale îți aduce vorbitul în public

Public speaking: ce beneficii personale îți aduce vorbitul în public

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.


 

De ce este important vorbitul în public? Motivul este că toată lumea se confruntă cel puțin o dată în viață cu o situație în care abilitățile de a vorbi în public sunt necesare. Poate fi la serviciu (mediul profesional), la școală (mediul educațional) sau în viața privată (mediul personal). 

Fie că ești în căutarea unor sfaturi pentru a învinge frica de a vorbi pe o scenă în fața unei mulțimi, pentru a-ți îmbunătăți abilitățile sau pentru a-i motiva pe alții cu privire la importanța anumitor lucruri, iată câteva dintre beneficiile personale ale vorbitului în public.

1. Mai multă încredere și nivel al stimei de sine crescut

A vorbi în public în mod repetat este un mare plus pentru încrederea în sine. De fiecare dată când vorbești, câștigi puțin mai multă încredere pe măsură ce vezi că tu și ideile tale au fost bine primite de către public.

 

2. Satisfacție personală

A putea vorbi în fața unei mulțimi este o realizare uriașă. Prima dată poate fi descurajant, dar să ajungi la capătul discursului este un câștig uriaș! După prima încercare, vei continua să devii din ce în ce mai bun la vorbitul în public și vei obține o mare satisfacție personală din această abilitate.

 

3. Gândire critică

Când pregătești și susții un discurs, îți dezvolți de asemenea, abilitățile de gândire critică prin rezolvarea problemelor, imaginându-și consecințe pozitive și negative și găsind soluții.

 

4. Îmbunătățirea abilităților de comunicare și cele personale

Când exersezi vorbitul în public, îți antrenezi atât abilitățile verbale, cât și cele nonverbale – și ambele se vor îmbunătăți. Cu cât vorbești mai mult, cu atât vei ajunge să fii mai bun la capitolul comunicare. Vorbitorii în public sunt comunicatori mai buni, în general, în toate aspectele vieții.

 

5. Dobândirea tehnicilor de argumentare

Prezentarea unui argument într-un cadru formal te va ajuta și în medii informale. Vorbitul în public te ajută să formulezi argumente mai bune și îți poți dezvolta și mai mult abilitățile de argumentare prin vorbitul în public, primit întrebări și oferind răspunsuri publicului.

 

6. Ascultare mai eficientă

Participarea la conferințe, evenimente etc. în calitate de vorbitor înseamnă că vei asculta și alți vorbitori. Pe măsură ce-i asculți pe ceilalți, îți vei dezvolta mai multe simțuri, vei învăța să apreciezi, să analizezi ce funcționează și ce nu, vei putea face comparații între conținuturile discursurilor, vei observa din public reacțiile celorlalți și multe altele. A ASCULTA este la fel de important precum A VORBI.


CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

CURS DE VOICE-OVER

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Înscrie-te la un curs de Voice Over! Carmen Ivanov (Radio KISS FM), Mihai Crăciun (PRIMA SPORT) și Alex Tuhuț (Radio MAGIC FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

foto: pexels


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 325

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *