Public speaking: cât de mult contează cum te îmbraci

Public speaking: cât de mult contează cum te îmbraci

Aspectul personal poate influența foarte mult prima impresie a cuiva despre tine, ca prezentator, înainte să rostești vreun cuvânt. Indiferent dacă ne place sau nu, aspectul contează și felul în care te îmbraci poate influența direct modul în care te percepe cineva. Prezentatorii care apar aranjați sunt percepuți ca fiind mai stăpâni pe informațiile pe care le împărtășesc și mai credibili. 

Impresionează-ți publicul la următoarea prezentare urmând aceste sfaturi:

1. Îmbracă-te pentru a-ți crește încrederea în sine

Este de la sine înțeles că atunci când arăți bine, te simți mai bine. Arăți mai încrezător și vei vorbi cu mai mult entuziasm. Prin urmare, prezentarea ta fizică ar trebui să se potrivească cu calitatea muncii tale și cu reputația ta. Stabilește-ți standarde înalte și în ceea ce privește aspectul tău atunci când te afișezi în fața unui public, pentru a te ajuta să-ți sporești încrederea și să ai o prezentare de succes.

 

2. Fii atent la mesajul pe care îl transmiți

Dacă vii la o prezentare extrem de formală arătând mult prea casual, publicul nu te va lua în serios. Vei trimite un mesaj care va lăsa de înțeles că nu-ți pasă foarte mult de prezentare, deci de ce ar trebui să le pese și celor din public de ceea ce spui? Aspectul tău spune multe despre tine, așa că, dacă vrei să transmiți mesajul că ești credibil și informat, trebuie să demonstrezi asta îmbrăcându-te adecvat și profesional.

 

3. Îmbrăcă-te confortabil și cu încredere

Cea mai bună ținută a ta este ceva în care te simți confortabil și încrezător. Asta nu înseamnă că trebuie să apari în pantaloni de jogging și hanorac, dar vrei să te asiguri că ești suficient de confortabil pentru a te deplasa prin sală și a vorbi cu încredere. Dacă rochia, cămașa, sacoul tău sunt prea strâmte, de exemplu, acest lucru poate distrage atenția. Testează-ți ținuta înainte de prezentare pentru a te asigura că te poți mișca liber.

 

4. Îmbracă-te în funcție de publicul tău

Întotdeauna vrei să iei în considerare publicul atunci când alegi o ținută pentru prezentarea ta. De exemplu, te-ai îmbrăca diferit atunci când ai ține o prezentare în fața unui grup de investitori decât dacă ai ține un discurs într-o sală plină cu fermieri. Ține cont de publicul tău, astfel încât aspectul tău să fie identificabil.

 

5. Atenție la detalii

Pe lângă îmbrăcăminte, trebuie să fii atent la aspectul general și la îngrijirea ta. Vrei să te asiguri că părul tău este tuns și periat, unghiile tăiate, barba tunsă, îngrijită, unde este cazul, și că arăți curat și prezentabil. Scopul este de a arăta impecabil și de a emana o prezență profesională.

 

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Mihai Crăciun (Radio Gold FM) îți arată calea către arta vorbirii în public.

Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

CURS DE VOICE-OVER

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Înscrie-te la un curs de Voice Over! Carmen Ivanov (Radio KISS FM), Mihai Crăciun (PRIMA SPORT) și Alex Tuhuț (Radio MAGIC FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

foto: pexels

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *