Public speaking: când utilizezi o expresie neutră în discursul tău?

Public speaking: când utilizezi o expresie neutră în discursul tău?
🗣 Încă de la vârste fragede folosim expresiile faciale pentru a transmite ceea ce simțim, ceea ce ne dorim, ceea ce gândim.
🗣 Acum, să arăți emoții și să ai expresii faciale variate atunci când ții un discurs/o prezentare este o modalitate excelentă de a menține publicul implicat și de a comunica că ești pe deplin prezent și implicat. Dar sunt momente, atunci când faci o prezentare sau asiști la una, în care o față neutră este o tehnică foarte utilă.

 

🗣 Există mai multe momente cheie în orice prezentare/discurs în care o față neutră este unul dintre cele mai bune instrumente:
♳ Când răspunzi la o întrebare care este dificilă sau argumentativă. În aceste circumstanțe, vrei să-ți menții calmul, iar expresia feței este cheia pentru a comunica audienței și celui care a întrebat că ești stăpân pe emoțiile tale. Fața ta neutră în această situație îți îmbunătățește credibilitatea, profesionalismul și maturitatea mult mai mult decât o privire încruntată, o privire dezgustată sau ochi dați peste cap.

 

♴ Când pui o întrebare publicului și cineva îți dă un răspuns greșit. Menținerea unei expresii neutre te asigură că nu îl vei blama pe cel care răspunde. Apoi, poți obține răspunsuri de la alți membri ai publicului și poți construi răspunsul corect odată ce cineva îl oferă, astfel încât publicul să rămână cu informațiile exacte.

 

♵ Când vrei să încurajezi publicul să exprime perspective diferite. Rămânând neutru în timpul unui dialog, vei încuraja mai mulți membri ai publicului să împărtășească idei. Să știi că ai anumite opinii pentru că expresiile tale faciale le-au comunicat poate închide posibile polemici datorate punctelor de vedere opuse.

 

CURS DE DICȚIE ȘI PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.
La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *