Public speaking: 7 motive pentru care să folosești citate în discursul tău

Public speaking: 7 motive pentru care să folosești citate în discursul tău

Există numeroase beneficii ale citatelor în discursul tău. Pe lângă elementele de bază și structura care trebuie respectate, unele citate pot face o prezentare mult mai interesantă și memorabilă. Iată 7 motive pentru care citatele vor aduce un plus prezentării tale:

1. Motivul principal de a te folosi de un citat în discursul tău este că întărește ideile. Un citat este precum o a doua voce care face ecou afirmațiilor tale. Este mai puternic decât dacă ai repeta tu folosind cuvinte diferite.

2. Citatele oferă de obicei o formulare concisă și memorabilă a unei idei. De aceea citatul este reținut și repetat, nu-i așa?

3. Folosirea unui citat îți crește credibilitatea, deoarece implică faptul că persoana pe care o citezi este de acord cu argumentele tale.

4. Majoritatea oamenilor nu au capacitatea de a oferi spontan citate relevante pentru a-și susține afirmațiile. Deci, atunci când folosești un citat, acesta îți demonstrează cunoștințele și pregătirea în domeniul în care activezi.

5. Citatele sunt o modalitate de a adăuga varietate argumentelor tale logice, împreună cu fapte, statistici, povești, metafore și alte materiale. Publicul se plictisește dacă livrezi un șir unidimensional de argumente de același gen.

6. În funcție de modul în care livrezi informațiile, poți crea suspans. De exemplu, dacă începi discursul cu: „Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a spus odată…” urmat de o pauză, atunci publicul va face ochii mari și va aștepta cu interes continuare.

7. Dacă folosești și imagini, ai putea alege să afișezi citatul pe un diapozitiv și să lași publicul să îl citească. Acest lucru creează o pauză naturală și intenționată, permițându-ți în tot acest timp să-ți verifici notițele, să iei o înghițitură de apă sau să-ți aduni gândurile.


CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

CURS DE VOICE-OVER

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Înscrie-te la un curs de Voice Over! Carmen Ivanov (Radio KISS FM), Mihai Crăciun (PRIMA SPORT) și Alex Tuhuț (Radio MAGIC FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

foto: Pexels


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *