Public speaking: 5 motive să vorbești în public

Public speaking: 5 motive să vorbești în public

Toată lumea a simțit acel sentiment de teamă, acea „înțepenire” atunci când ți s-a cerut să vorbești în fața unui grup de oameni sau a unei mulțimi la un eveniment. Stomacul tău o ia razna, transpiri, nu te poți mișca. Indiferent dacă știi subiectul sau nu, nervozitatea și anxietatea se instalează și îți întrerup performanța – și acest lucru este perfect normal. Există oare o altă modalitate de a face față acestei presiuni? Vorbirea în public nu ar trebui să înspăimânte pe nimeni. Ar trebui să fie o oportunitate, așadar iată cinci motive pentru care practicarea vorbirii în public ar trebui să fie o prioritate pentru tine:

🗣 Vorbirea în public îți poate schimba mentalitatea

Exersează vorbitul în public făcând o mică prezentare în fața colectivului aflat în imediata ta apropiere (de exemplu: de la locul de muncă sau chiar a unui grup de prieteni). Apoi, încearcă acest lucru cu un grup mai mare, poate cu familia sau în fața consiliului de administrație. Pașii mici, adesea, duc la schimbări mari în timp. Făcând obiective din vorbitul în public, realizabile și gestionabile, vei face progrese înainte chiar să le conștientizezi – schimbarea mentalității în timp de la „Nu pot face acest lucru” la „Pot și voi face”. Cu cât împingi mai mult parametrii, cu atât te vei surprinde mai mult. Înainte de a-ți da seama, vei opera cu o mentalitate total diferită.

 

🗣 Vorbirea în public creează încredere

Dacă simți că nu ai încredere în tine, așteaptă doar controlul și puterea care apar după ce ții un discurs în public, oricât de mare sau de mic ar fi. Încrederea ne va ajuta și în celelalte aspecte ale vieții noastre de zi cu zi care nu sunt legate de comunicare sau vorbire în public. Vei fi mai sigur pe tine și mult mai pozitiv.

 

🗣 Abilitatea de a vorbi în public este profitabilă

Simți că nu ești un bun vânzător? Nu este vorba doar de a lucra în comerțul cu amănuntul sau în serviciul pentru clienți – toți trebuie să (ne) „vindem” într-un fel sau altul în viața noastră. Indiferent dacă este vorba de o prezentare pentru un client, un interviu de angajare sau o dezbatere, totul este despre „a vinde” punctul tău de vedere. Vorbirea în public oferă un masterclass despre cum să-ți „vinzi” ideile către grupuri de oameni. A convingere oamenii de beneficiile sau dezavantajele ale unui subiect/lucru etc.; demonstrarea valorii unui produs sau idee. Abilitatea de a vorbi în public este direct legată de abilitatea de a putea lansa, vinde și convinge oamenii.

 

🗣 Vorbirea în public te scoate din zona de confort

Imaginați-vă că nu există o limită la ceea ce vă împiedică? Simte frica și fă acțiunea oricum ar fi. Recunoaște ce simți, fii sincer cu tine și acceptă ceea ce simți. Oricum, în cele din urmă, îți vei atinge obiectivele. Imaginează-ți cât de mult succes și plăcere ai avea dacă anxietatea paralizantă sau reținerea constantă a vorbitului în public nu ar fi o problemă. Probabil că nu te-ai recunoaște. Cu toții ne ghicim abilitățile, dar ceea ce te sperie ar trebui să fie ceea ce vei aborda și depăși ulterior. Vorbirea în public te va ajută să ieși din zona de confort.

 

🗣 Îi vei inspira pe alții

Nu există nimeni în lume care să aibă combinația unică de experiență și acel set perfect de abilități. Cât de special sună asta? Toată lumea vrea să audă! Există un motiv pentru care discursurile TEDx sunt atât de populare, deoarece acestea prezintă oameni obișnuiți care împărtășesc idei extraordinare, dar care sunt povestite într-un mod ușor de înțeles, asimilat și urmărit. Cu toții suntem fascinați de alte persoane și de ceea ce au de împărtășit și de oferit.

 

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

Pentru înscrieri click AICI


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *