Public speaking: 5 lucruri de reținut în timp ce ții un discurs

Public speaking: 5 lucruri de reținut în timp ce ții un discurs

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.


Vorbitul în public reprezintă una dintre cele mai eficiente modalități de a-ți transmite ideile. Prin vorbitul în public, poți influența lumea din jurul tău. Dacă vezi ceva care trebuie schimbat, folosește acest concept pentru a schimba fie mentalitatea publicului sau a-i îndemna pe oameni să facă o anumită acțiune.

Informațiile scrise sunt utile în unele cazuri, dar atunci când vrei cu adevărat să faci o diferență, cel mai bun mod este să faci scrisul să prindă viață prin vorbitul în public. Iată 5 lucruri de reținut în timp ce-ți rostești discursul:

1. Fă contact vizual

Cunoaște-ți bine discursul, astfel încât să poți menține contactul vizual cu publicul. Este extrem de important să-i implici și să faci totul să fie mai personal.

 

2. Mută-ți privirea

Asigură-te că îți muți privirea prin încăpere. Mută-ți ușor corpul sau capul uneori către o nouă direcție dacă publicul este numeros. Ar fi puțin ciudat să vorbești timp de o oră cu privirea îndreptată doar într-un singur loc.

 

3. Vorbește, nu citi

Încearcă să vorbești cu oamenii din public de parcă i-ai fi invitat în mintea ta, în gândurile tale. Nu citi cuvintele pe care le-ai scris pe hârtie.

 

4. Folosește-ți vocea precum un instrument

Oamenii trebuie să audă! Asigură-te că vorbești suficient de tare pentru a fi auzit. Mai mult decât atât, prin intermediul vocii poți ajunge mai repede la inima lor și să-i faci să se emoționeze.

 

5. Nu uita de limbajul corpului

Acesta este un alt instrument important pentru vorbitorii în public. Încearcă să te înregistrezi, astfel încât să fii conștient de limbajul corpului și să remediezi eventualele impedimente pe care le orbservi pe filmare.

 

Când ești bun la asta și exersezi des, beneficiile vorbitului în public sunt multe. A fi un vorbitor excelent este important pentru cariera, viața socială, dezvoltarea personală și pentru a face oamenii să se schimbe.

De fiecare dată când vorbești, devii din ce în ce mai bun. Așa că expune-te și fă-ți vocea auzită!


CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

CURS DE VOICE-OVER

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Înscrie-te la un curs de Voice Over! Carmen Ivanov (Radio KISS FM), Mihai Crăciun (PRIMA SPORT) și Alex Tuhuț (Radio MAGIC FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

foto: pexels


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *