Public speaking: 3 secrete pe care doar profesioniștii le știu

Public speaking: 3 secrete pe care doar profesioniștii le știu

Știai că mai mulți oameni se tem să vorbească în public decât să moară? Dacă ar fi să fii la o înmormântare, ai prefera să fii cel înmormântat sau cel care ține acel discurs plin de laude?

Totuși, iată un secret: vorbitorii profesioniști știu o grămadă de lucruri pe care oamenii care evită scena nu le înțeleg. Pe măsură ce vorbești mai mult, descoperi lucruri fascinante pe care majoritatea oamenilor nu le realizează.

🗣 Ar trebui să te simți plictisit de discursul tău

Dr. Michelle Mazur spunea că cele mai bune discursuri sunt practicate, rafinate și memorate până la punctul în care te simți epuizat și efectiv nu vrei să le mai auzi. Este contraintuitiv – ai crede că păstrarea textului liber te va ajuta să ai acea prospețime pe scenă – dar lucrurile cu adevărat grozave se întâmplă atunci când faci repetiții grele.

Discursul presupune doar acțiunea de a vorbi și atât (desigur, dacă ne referim la date statistice și greu de memorat, poți avea o prezentare PowerPoint), nu notițe sau prompter. Nu-ți face griji că nu vei reține textul. Dacă ești pe deplin prezent în fața publicului atunci comunică real cu acesta. Repetând discursul de o grămadă de ori, experimentezi/simulezi cât mai multe aspecte posibile.

 

🗣 Vorbitul în public te menține în formă

Ești în mișcare constantă, scapi de tensiune, elimini acea energie nervoasă, gesticulezi, mergi pe scenă. Pe cât este de verbală, vorbirea în public este și fizică.

Dacă îți dorești să arzi calorii, atunci vorbește cât mai mult cu publicul, aruncă-te în situații necunoscute, abordează subiecte diverse și bucură-te că ești acolo.

 

🗣 Nu doar banii ar trebui să te îngrijoreze

Este ușor să presupui că vorbitorul din fața a 15.000 de persoane a fost plătit mai bine decât cel care a vorbit cu 150 de oameni, dar acest lucru nu este deloc adevărat. Ceea ce primești este bazat pe mai mulți factori, inclusiv abilitățile tale de negociere, banii disponibili organizatorilor și potențialul tău popularitate în rândul ascultătorilor.

Nu, nu trebuie să o faci pe gratis. Dar până să ajungi să fii faimos, ar trebuie să te preocupe altceva, nu banii.

⦿ Curs de Dicție și Public Speaking

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor. La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

Următorul curs începe pe 6-7 februarie 2021.

Plan de învățare

 • Evaluare individuală;
 • Suport de curs: Manualul de dicție „Șase sași în șase saci” – de Carmen Ivanov;
 • Exerciții de încălzire pentru vorbitor;
 • Exerciții de dicție;
 • Pregătirea pentru discurs;
 • Susținerea discursului;
 • Dozarea efortului;
 • Menținerea atenției active;
 • Tehnici de control al limbajului non verbal;
 • Tehnici de respirație;
 • Controlul emoțiilor;
 • Tehnici de captare a atenției;
 • Aplicații practice;
 • În urma asumării noțiunilor teoretice și a aplicațiilor, participanții vor susține propriile speech-uri înregistrate video.

 

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

📞 0728855221

 

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *