Cum arăta prima reclamă TV din istorie? A fost difuzată cu peste 80 de ani în urmă

Cum arăta prima reclamă TV din istorie? A fost difuzată cu peste 80 de ani în urmă

Publicitatea a devenit o industrie de miliarde de dolari, mai ales în ultimii ani. S-a dezvoltat sub diverse forme și aproape în toate mediile, indiferent că vorbim de radio, digital sau TV. În prezent, cele mai scumpe reclame de televiziune sunt in timpul finalelor de la Super Bowl, unde 30 de secunde de emisie pot ajunge și la peste 5 milioane de dolari.

Dar de unde a pornit totul? Care a fost prima reclamă TV din istorie?

Ei bine, se întâmpla în urmă cu 81 de ani, înaintea unui meci de baseball, pe canalul de televiziune americane WNBT (din familia NBC). Era pentru prima dată în istoria televiziunii când un canal TV își oprea emisia pentru… publicitate.

Despre a acest lucru vorbim: primul spot TV din istoria televiziunii, difuzat înainte meciului Brooklyn Dodgers și Philadelphia Phillies.

Se întâmpla pe 1 iulie 1941 și a intrat direct în istorie. O reclamă de doar zece secunde la o firmă de ceasuri – Bulova.

Pentru cele zece secunde, compania plătise NOUĂ dolari.

Cum a arăta reclama și cine era voice-over

Reclama a fost simplă: o imagine alb-negru a Statelor Unite, iar în mijloc avea un ceas și cuvintele „Bulova” și „Clock Time”.

Voice-over pentru respectiva reclamă a fost crainicul radio de la NBC, Ray Forrest. Acesta a spus doar atât: „America runs on Bulova time”.

Se crede că reclama a fost văzută doar de câteva mii de oameni, cei care aveau un televizor în acel moment.

VIDEO. Prima reclamă TV din istorie

Reclamele s-au schimbat la fel și meseria de voice-over

Te atrage meseria de voice-over? Vrei să îţi auzi vocea pe reclame? Vrei să lansezi un podcast şi vrei să mai lucrezi la felul în care îţi sună vocea?

Carmen Ivanov (TANĂNANA), Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Kiss FM) te introduc în lumea „vocilor”. Un nou curs de VOICE-OVER, marca Dicție.ro, se desfășoară între 21-22 mai 2022.

Cursul este structurat astfel: 12 ore de învățare dintre care 20% teorie, 80% practică în fața microfonului.

ÎNSCRIERE:

CURS DE VOICE-OVER

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *