Premierul V. Dăncilă: Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii

Premierul V. Dăncilă: Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, într-un interviu difuzat duminică seara, că preşedintele Klaus Iohannis este un om care nu acceptă consensul. Se pare că nici de această dată discursul nu a fost lipsit de greșeli de exprimare. Acum ne confruntăm cu o cacofonie și un dezacord, lucruri destul de grave, mai ales când vorbim despre prim-ministrul României.

 

Dăncilă a mai spus că nu se aştepta la atâta violenţă verbală din partea adversarilor politici şi ca preşedintele Klaus Iohannis să recurgă la jigniri, mai ales în condiţiile în care premierul este o femeie.

 

Sursa EuropaFM

 

Vorbind despre președinte, Dăncilă a spus: „Cred că este mai bine să nu fac o caracterizare. Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii”.

 

Cele două greșeli sunt:

↘ cacofonia: „că caracterizarea”. Se putea evita astfel: „Cred că cea mai bună caracterizare”;

 

↘ dezacordul: „…caracterizarea…ne-o face românii.”; „românii” este la plural de aceea, acordul ar fi trebuit să se facă astfel: „…caracterizarea cea mai bună ne-o fac românii.”


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *