Povestea lui Peter Po – exercițiu de dicție complicat

Povestea lui Peter Po – exercițiu de dicție complicat

Am pregătit un exercițiu de dicție mai greu puțin, pentru cei mai experimentați. Se citește cu voce tare, de mai multe ori până când sunetele nu se mai încurcă unele cu altele. Mărim viteza de citite. Recitim cu voce tare cu viteză. Înregistrăm cu telefonul rezultatul. Dacă vă place, poate fi postat pe rețelele sociale.

Acest text este un fragment din manualul de dicție Șapte sași în șase saci ce se va lansa anul acesta la editura Paginarium.

Iată exercițiul de azi:

Eram în pădure.

Prin pădure treceau Betty, cu Petty și cu Peter, care erau prieteni cu Betty Po, Petty Bo și Peter Pi.

Betty cu Petty s-au certat cu Peter,

Betty Po cu Petty Bo s-au certat cu Peter Pi.

Pitter Pi cu Peter s-au certat cu Betty și Petty, dar s-au împăcat cu Betty Po și Petty Bo,

Betty Po și Petty Bo aveau doi frați: Raffy Li și Laffy Ri care aveau și doi tați: Satty Shi Și Shally Si. Raffy Li și Laffy Ri aveau o tabără de desen. Betty și Petty i-au desenat pe Betty Po și Petty Bo.

Peter și cu Peter Pi le-au desenat pe Betty și Petty, dar nu au vrut să le deseneze și pe Betty Po și Petty Bo.

Betty Po și Petty Bo i-au desenat pe Raffy Li și Laffi Ri care i-au desenat pe Satty Shi și Shally Si care l-au desenat pe Peter Pi, care nu mai vorbea cu Raffy Li și Laffy Ri pentru că i-au desenat pe Satty Shi și Shally Si care nu le desenaseră pe Petty Bo și Betty Po deși erau frați.

Peter și Peter Pi au plecat apoi cu Betty și Petty să îi picteze, pentru ultima dată pe Satty Shi și Shally Si, care se certaseră cu Betty Po și Petty Bo pentru că i-au desenat pe Raffy Li și Laffy Ri, chiar când aceștia credeau că Betty și Petty se împăcaseră cu Peter Pi pentru că nu au vrut să-i deseneze pe Satty Shi și Shally Si care nu le desenaseră pe Betty Po și Petty Bo în tabăra de desen a lui Raffy Li și Laffy Ri. Dar chiar și-asa, Betty, cu Petty, cu Peter și cu Peter Pi s-au împăcat cu Betty Po și Petty Bo, care se împăcaseră cu Raffy Li și Laffy Ri, dar s-au certat cu toții cu Satty Shi și Shally Si pentru că, Raffy Li și Laffy Ri, Betty Po și Petty Bo, Betty și Petty, Peter și Peter Pi nu le-au spus că și Petter Pi avea un frate: Peter Po.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Comentariu

 • Razvan M.S Posted 20/05/2020 18:17

  Ce anume la condus pe Peter Po să se gândească la așa ceva?
  Ce a fost în mintea lui?

  Fir-ar! –> Care esre versiunea finala a textului, și cum se se poate ajunge la forma cea mai buna astfel încât, sa fie structurat cat mai simplu, mărind astfel rata precizie către esența mesajului.

  –> Orice parte a acestui text se poate corecta din orice punct de vedere. Cu o condiție,

  Să ateste experienta personala a persoanei care prezintă corectarea, astfel încât să învățăm sa fim mai buni de la cei mai buni…

  …și tot așa!

  Mie unul îmi pace creativitatea și personalitatea persoanei ce se ocupa de domeniul de față.

  Și încă un aspect / întrebare,

  De unde vine Inspirația? 🙂

  Cum o percepeți?
  Cum o vedeți?
  Cum o simțiți?
  Cum o auziți?

  După ce finalizați o activitate oarecare…
  …care este aceea activitate care simțit că vă provoacă „stări” creative.

  PS: Care este activitatea de pe urma căreia beneficiați de efectele creativității și al…

  Numai bine!

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *