Oamenii te vor plăcea mai mult dacă îi faci să râdă

Oamenii te vor plăcea mai mult dacă îi faci să râdă

Un discurs de succes – fie că este vorba despre o prezentare de afaceri, o conferință sau un toast la o nuntă – înseamnă a crea acea rezonanță cu publicul tău, acea „scânteie emoțională”. În acest scop, nu există un instrument mai bun în arsenalul tău decât utilizarea umorului.

Dacă cineva te-a făcut să râzi, sunt șanse să fii mai deschis față de vorbitor și ai mai mare încredere în ceea ce privește cuvintele sale. Doar pentru că umorul este un instrument puternic, nu înseamnă că toată lumea îl poate folosi oricum, oricând. Umorul va face publicul tău să se destindă, să te placă, să aibă încredere în tine și, de asemenea, să-ți urmeze sfaturile.

Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre umor:

Oricine poate spune o glumă, dar nu oricine te poate face să râzi

Oricine te poate face să plângi, dar numai anumite persoane te pot face să râzi. Râsul eliberează endorfine, care ne fac să ne simțim bine cu noi înșine și cu ceilalți. Acest sentiment creează o legătură între doi oameni și dă un sentiment de unitate în ceea ce privește grupurile. Dacă îi faci pe oameni să se simtă bine cu ei înșiși, te vor plăcea – iar râsul exact asta face.

 

Râs și plăcere

Râsul oferă un indicator bun pentru a determina dacă unei femei îi place un bărbat. Unele studii spun că dacă o femeie râde la glumele unui bărbat, oricât de reușite sau nu ar fi acestea, asta înseamnă că îl place. De fapt, cu cât o femeie râde de mai multe ori la glumele unui bărbat sau îi împărtășește râsul, cu atât îl place mai mult. Bărbații nu experimentează același lucru atunci când femeile îi fac să râdă; cu toate acestea, bărbații sunt atrași de femeile care râd la glumele lor.

 

Râs și inteligență

Femeile consideră bărbații care le fac să râdă ca fiind mai inteligenți decât cei care nu o fac. Cercetătorii sunt de părere că umorul necesită un grad înalt de inteligență, mai ales atunci când se produce umor sofisticat, cum ar fi satira, ironia fină etc.

 

Râsul duce la relații mai bune pe termen lung

Cuplurile care râd împreună experimentează relații satisfăcătoare pe termen lung. Râsul păstrează o relație proaspătă și îndepărtează plictiseala care își face simțită prezența uneori în relații. În general, cuplurile fericite împart mai multe momente pline de umor decât cuplurile nefericite. Umorul poate rupe tensiunea în situații solicitante, dar, de asemenea, este bine să eviți folosirea umorului în timpul discuțiilor serioase; în astfel de situații, umorul este adesea văzut ca un mijloc de a evita discuțiile și poate fi în detrimentul relațiilor.

 

Capcana umorului

Umorul tău poate să nu fie gustat de către toată lumea. Ceea ce este amuzant pentru o persoană poate să nu fie amuzant pentru alta. De multe ori ceea ce crezi că este amuzant, nu este perceput ca amuzant atunci când o spui cu voce tare, iar umorul neînțeles poate distruge rapid relațiile în curs de dezvoltare. Umorul cel mai sigur este cel îndreptat către tine însuți – autoironia. 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *