Noul ministru al Culturii: „Am preluat…ștacheta”

Noul ministru al Culturii: „Am preluat…ștacheta”

Daniel Breaz, noul ministru al Culturii, a făcut o gafă destul de gravă fiind audiat în faţa deputaţilor din Comisia de Cultură. Acesta a preluat portofoliul la sfârşitul lunii trecute după ce actorul George Ivaşcu a fost remaniat și a vorbit despre obiectivele sale. Însă discursul a fost însoțit și de o greșeală.

 

https://www.youtube.com/watch?v=WoCsD2_0Syc

 

Acesta a declarat: „Aş încerca să mă axez pe ceea ce înseamnă preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene începând cu data de 1 ianuarie. Acest lucru, formal, cu omologul din Austria, a avut loc în urmă cu două săptămâni la Bruxelles. Am preluat, pot să spun, ștacheta.”

Expresia corectă care trebuia folosită este „a prelua ștafeta”. Cuvântul „ștachetă” este folosit greșit.

Conform DEX:

ȘTACHÉTĂ, ștachete, s. f. 1. Bară subțire, așezată transversal între doi stâlpi, confecționată din lemn, metal sau material plastic, peste care se execută sărituri în înălțime (libere sau cu prăjina) în atletism;

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *