Legenda casei lui Jack – Exercițiu de dicție

Legenda casei lui Jack – Exercițiu de dicție

Citiți cu voce tare, în ritm rapid, cu intonație, următorul text. Este important să reușiți să citiți fiecare paragraf pe o singură respirație, ritmul să fie unul rapid și crescător pe măsură ce avansați în text (adică să citiți din ce în ce mai repede) și să pronunțați toate sunetele. Acest text a este o adaptare după: This Is the House That Jack Built„.

Iată casa pe care zidarul i-a zidit-o lui Jack. Și iată hambarul pe care tâmplarul l-a înălțat lângă casa pe care zidarul i-a zidit-o lui Jack.

Și iată canarul ce-și face cuibarul atras de grânarul ce stă în hambarul pe care tâmplarul l-a înălțat lângă casa pe care zidarul i-a zidit-o lui Jack.

Și iată motanul ce-nhață canarul ce-și face cuibarul atras de grânarul ce stă în hambarul pe care tâmplarul l-a înălțat langă casa pe care zidarul i-a zidit-o lui Jack.

Și iată ogarul ce-aleargă motanul ce-nhață canarul ce-și face cuibarul atras de grânarul ce stă în hambarul pe care tâmplarul l-a înălțat lângă casa pe care zidarul i-a zidit-o lui Jack.

Și iată calul, ce dă cu copita-n ogarul ce-aleargă motanul ce-nhață canarul ce-și face cuibarul atras de grânarul ce sta în hambarul pe care l-a înalțat lângă casa pe care zidarul i-a zidit-o lui Jack.

Și iată-l pe Jack ce biciuie armăsarul ce da cu copita în ogarul ce-aleargă motanul ce-nhață canarul ce-și face cuibarul atras de grânarul ce sta în hambarul pe care tamplarul l-a înalțat lângă casa pe care zidarul i-a zidit-o lui Jack.

COMANDĂ DE AICI MANUALUL DE DICȚIE PENTRU COPII: STRĂFURNICA ÎN CĂUTAREA ATLANTIDEI

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Comentariu

  • Ai da’ ce fain ii! Posted 11/01/2017 13:40

    Did it ,90% perfect.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *