Influența problemelor de zi cu zi asupra vocii

Influența problemelor de zi cu zi asupra vocii

Instrumentele noastre sunt vocea și corpul nostru. Nu le putem lăsa jos când ieșim la un pahar de vin sau când ne certăm cu cineva. Ele fac parte din noi atât din puncte e vedere fizic, cât și emoțional și spiritual.

Am ajuns să ne cunoaștem aproape în totalitate vocea. Desigur, de multe ori putem fi surprinși de câte poate face vocea noastră, dar am ajuns să cunoaștem fiecare nuanță, fiecare capriciu, fiecare truc. Dormim împreună. Mâncăm împreună. Râdem și plângem împreună.

La începutul dezvoltării și carierei noastre, subestimăm adesea puterea acestei conexiuni minte-corp-voce. Iată câteva dintre problemele care pot influența vocea:

 

🗣 Problemă: Frica de eșec

🗣 Ce ne spunem (conștient sau inconștient): „Dacă greșesc acest lucru nu sunt bun de nimic/Nu cred că o să suport consencințele dacă greșesc etc.”

🗣 Cum afectează vocea: Diminuează raza de acțiune a vocii; face ca vocea să devină monotonă/tremurată/ poate provoca anumite leziuni pe termen lung.

 

🗣 Problemă: Frica de succes/reușită

🗣 Ce ne spunem (conștient sau inconștient): „Prea multe persoane se bazează pe mine, nu voi reuși/ Nu pot controla asta/ Cu cât ajung mai departe cu atât oamenii mă vor percepe ca o persoană rea etc.”

🗣 Cum afectează vocea: Se poate ajunge la „sabotaj vocal” – ezitare, respirație greoaie, voce tremurată, neconcordanță în tonuri/volum/ritm.

 

🗣 Problemă: Frica de a te dezvălui

🗣 Ce ne spunem (conștient sau inconștient): „A fi vulnerabil este o slăbiciune/ Trebuie să port masca <<am totul sub control>> etc.”

🗣 Cum afectează vocea: Probleme cu respirație – respirație neregulată, greoaie; modulații haotice ale vocii.

 

🗣 Problemă: Sentiment de nesiguranță

🗣 Ce ne spunem (conștient sau inconștient): „Nu-mi place de mine, nu sunt bun de nimic/Nu cred că sunt talentat/Am impresia că nu mă place nimeni etc.”

🗣 Cum afectează vocea: tensiuni musculară la nivelul gâtului, apariția nodulilor pe coardele vocale, dificultate în vorbire.

 

Așadar, trebuie să avem grijă de vocea noastră. Pentru a avea și mai multă încredere în tine, dar și pentru a-ți extinde abilitățile vocale, înscrie-te la cursurile Dicție.ro. Aici, trainerii vor avea grijă de vocea ta și te vor ajuta să depăsești orice obstacol ce poate apărea în calea ta.

 

CURS DE DICȚIE PERSONALIZAT

Folosind metode unice de exersare a dicției, cursul se adresează celor care vor să-și îmbunătățească abilitățile de vorbire, să își corecteze pronunția sau să-și perfecționeze tehnica lecturii în fața microfonului.

Cursurile de dicție se adresează persoanelor care, prin natura muncii lor, trebuie să aibă un discurs clar, corect și cursiv.

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

 

CURS DE RADIO

Dacă ți se pare fascinantă o carieră în radio, Dicție.ro îți deschide calea pentru asta! Am deschis grupele pentru cursurile de radio din septembrie 2020. Fie că dorești să prezinți știri sau că dorești să fi animator (DJ de radio) trebuie să ai o pregătire în ceea ce privește modul în care vorbești și modul în care scrii știrile sau intervențiile ce urmează să fie prezentate în direct.

Pe parcursul celor 3 luni de curs vei învăța Radio de la profesioniști din cele mai bune Radiouri din România, care sunt gata să-ti spună și să-ți arate tot ce știu:

Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA), Alex Tuhuț (Radio Kiss FM), Mihai Crăciun (Radio TANĂNANA), Petru Stratulat (Radio Europa FM), Vlad Conovaru (Radio TANĂNANA).

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

 

CURS DE VOICE-OVER

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

 

CURS DE DICȚIE ȘI PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

 

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *