Importanța comunicării pentru copii

Importanța comunicării pentru copii

Abilitatea de a comunica în mod eficient este o abilitate cheie, și cu cât mai buni suntem la ea, cu atât mai bună va fi calitatea vieții noastre.

 

Începem să comunicăm din momentul în care ne-am născut; mamele noastre aud primul nostru strigăt. Pe măsură ce copilul se dezvoltă, este important să ne dezvoltăm abilitățile de comunicare, astfel încât aceștia să fie capabili să se exprime, în mod clar și cu încredere, în toate aspectele și domeniile vieții lor.

Dacă luăm în considerare etapele dezvoltării unui copil, acesta comunică mai întâi cu părinții, apoi cu frații și prietenii și apoi cu alți adulți, cum ar fi profesorii, mentorii, modelele lor.

Un copil va învăța să comunice uitându-se și ascultându-i pe părinții lui, apoi imitând cuvintele și acțiunile lor; cu cât comunicați mai mult cu copilul dvs., cu atât mai devreme și mai repede vor dezvolta aceste abilități.

 

Citirea este o activitate extraordinară pentru a îmbunătăți competențele de comunicare ale copilului dvs. Își dezvoltă vocabularul și va începe să citească fluent, ceea ce-l va ajuta la viitoarele discursuri, comunicând cu ușurință și claritate. Cititul împreună oferă o ocazie excelentă de a discuta, creând un mediu în care un copil poate să se obișnuiască să fie confortabil cu articularea și împărtășirea ideilor.

 

Prin interacțiune și joc cu frații și prietenii, un copil va dezvolta abilități sociale și abilități interpersonale alături de abilitățile lor de comunicare. Aceste abilități îi vor face să se simtă în confort în situații sociale, unde le va fi mai ușor să poarte conversații cu colegii și să-și facă prieteni noi. Prin intermediul acestor relații, ei își vor îmbunătăți abilitățile de ascultare, precum și abilitatea lor de a empatiza și interpreta semnele de comunicare non-verbală.

Dicția este foarte importantă pentru un copil. Aceasta îl va ajuta să se integreze mult mai bine, să se poată exprima fără probleme și să aibă încredere în el. Este foarte important, mai ales în mediul social să avem o vorbire corectă și o exprimare fluentă.

 

Înscrie-l acum pe cel mic la un curs de dicție

 

Atunci când un copil începe școala, prezentările, discuțiile de clasă, dramatizările și examenele orale vor deveni activități regulate pentru aceștia, unde vor folosi abilitățile de comunicare verbală; de asemenea, aceștia pot, în cadrul procesului de înscriere, să meargă la un interviu. În aceste situații, vei dori ca micuțul tău să se simtă încrezător, nu doar vorbind în fața unei mulțimi, dar să fie sigur pe el și să aibă capacitatea de a conversa fluent și de a face o impresie bună. Un copil care este bun la comunicarea verbală se va exprima ușor și în scris și, astfel, va avea o performanță mai bună în examenele școlare scrise.

 

Privind spre viitorul lor, capacitatea de a comunica cu angajatorii este crucială, indiferent de industrie sau carieră. Abilitățile de comunicare sunt enumerate printre cele mai potrivite abilități în aproape fiecare specificație de locuri de muncă și  vor oferi un avantaj.

Capacitatea de a da instrucțiuni, de a conduce întâlniri, de a face prezentări și de a lua legătura cu clienții, cu consumatorii, cu furnizorii etc. reprezintă doar câteva dintre abilitățile de comunicare necesare pentru a câștiga cu succes acele oportunități mai mari.

 

Ca orice abilitate, abilitățile de comunicare pot fi dezvoltate și perfecționate prin practică, dar ajutând la dezvoltarea abilităților de comunicare a copilului încă de mic, îl vei echipa imediat cu aptitudinile necesare pentru a-și construi un viitor de succes.

 

Înscrie-l pe copilul tău la Școala TV pentru copii


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 1286

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *