Iată câteva exerciții de dicție complicate

Iată câteva exerciții de dicție complicate

Dicția este esențială pentru oricine vrea să aibă o relație mai bună cu cei din jur, cu colegii de muncă sau de la liceu. O vorbire clară îți crește stima de sine și te ajută să îți exprimi cu încredere ideile.

Ți-am pregătit câteva exerciții de dicție pe care le poți face dimineața imediat după ce te trezești.

Toate exercițiile sunt extrase din manualul „Șase sași în șase saci”, de Carmen Ivanov. Îl poți comanda de AICI.

Curs de comentator sportiv și prezentare de știri, din 27 septembrie 2023

Mai întâi îți recomand să începi cu câteva exerciții de încălzire.

  • Trageţi puternic de comisurile (colţurile) gurii, printr-un zâmbet forţat şi pronunţaţi cu voce tare grupul de sunete: x-o-x-o.
  • Pronunţaţi un b prelung şi vibrat. Încercaţi să vă folosiţi doar de buze pentru a emite acest sunet, iar durata sa ar trebui să fie de minimum 5 secunde.
  • Plasaţi vârful limbii pe fiecare măsea şi dinte în parte, întâi pe arcada inferioară, a mandibulei, apoi pe cea superioară, a maxilarului.

Câteva exerciții de dicție

Citiţi cât puteţi de repede fiecare exercițiu, fără oprire, de minimum trei ori! Ar fi util să vă înregistrați cu ajutorul telefonului, iar la final să vă autoevaluați.

#1 Strategia Uniunii Europene, indispensabilă competitivității interparlamentare, era necesară dialogului transatlatic pentru realizarea parteneriatului euro-mediteraneean.

#2 Ieromonahul Gavriil Galimachi din protopopiatul Șimleul Silvaniei propovăduia în protoieria Iașiului ca un întâistătător împotriva secularizării secuiești din Valea Geoagiului.

#3 Astrofotografia cu telescop celestron prinde eclipsa lunii eliptică.

#4 Prin folosirea travelingului optic, triumful transfocatorului optic a fost decisiv în nașterea macrocinematografiei.

#5 Interconectivitatea axonilor mielinizați prin introspecție a avut un aport decisiv metacognitiv asupra reflecției activ-reflexive a zonei cortexului prefrontal.

Nu uita, o dicție bună îți poate crește încrederea de sine, îți poate aduce un job mai bine plătit și te ajută să ai relații mai bune cu oamenii din jurul tău.

Foto: Dicție.ro


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *