Grizonant sau grizonat?

Grizonant sau grizonat?

Încă de mic am avut două frici: să nu chelesc și să nu am părul alb. Mi se părea că oamenii se pregătesc de moarte când le pica părul sau când acesta devenea alb. Mă uitam la domnii de pe stradă și îmi spuneam în gând: sper să nu ajung și eu așa. Odată cu trecerea timpului, observi că nu e un lucru atât de rău dacă îți apar câteva fire albe pe ici pe colo. Mai mult, îți dau așa… un aer de mister georgeclooneyan.

Zilele trecute, a venit o prietenă bună la mine acasă și mă întreabă: grizonat sau grizonant. În secunda doi merg la oglindă și-mi inspectez părul. Ea moare de râs și zice: nu ai mă… încă!

Atunci când ești grammar nazi și mai știu și prietenii tăi asta, nimeni nu ratează ocazia să îți dea peste nas dacă nu știai de o expresie greșită sau de un cuvânt ciudat. Cuvântul de azi e grizonat, cu formă corectă grizonant.

Așadar, eu mi-am dorit toată viața să nu am părul grizonant, nicidecum grizonat.

Mulțumesc, Silvia. 🙂

GRIZONÁNT, -Ă, grizonanți, -te, adj. (Despre păr) Care începe să încărunțească; cărunt, sur, gri. – Din fr. grisonnant.

3 Comentarii

 • Salomia Lazar Posted 07/12/2018 21:27

  Pentru un copil de 9 ani ce carte îmi recomandati? A citi Strafurnica in cautarea Atlantidei.Aș dori să achiziționez unul din vol. Șase sași in șase saci,dar vreau să mă sfătuiți care anume. Multumesc! Aștept raspuns.

  • Mihai Crăciun Posted 07/12/2018 21:43

   Pentru un copil de 9 ani vă recomandăm Străfurnica în căutarea Atlantidei.

  • admin Posted 18/03/2019 09:37

   Șase sași in șase saci, de carmen ivanov

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *