Frica de a vorbi în public – locul 1 în topul celor mai devastatoare fobii

Frica de a vorbi în public – locul 1 în topul celor mai devastatoare fobii

Frica de a vorbi în public este una dintre cele mai comune fobii din lume. Studiile arată că ocupă locul 1 cu 19%. Asta înseamnă că frica de a vorbi în public este cea mai comună fobie din lume. Aceasta este urmată de:

  • frica de moarte (locul al doilea);
  • păianjeni (locul al treilea);
  • înălțimi (locul al patrulea);
  • spații înguste (locul al cincilea).

Dar faptul că frica de a vorbi în public o depășește pe cea de moarte indică faptul că cei care suferă de această anxietate ar trebui să aibă parte de consiliere și chiar de terapie. 

În țările în care un vorbitor câștigă destul de bine, deci se poate întreține doar din asta, frica de a vorbi în public reduce salariile cu 15%. Dacă ți-e frică de vorbitul în public, nu ești singur. Unele studii arată că această frică poate avea un impact semnificativ asupra carierei tale. Frica de a vorbi în public poate duce la o reducere cu 15% a salariilor, potrivit unui studiu. Acest număr este mai accentuat în rândul generației Y (Millennials). Acest lucru se datorează faptului că a-ți construi o încredere puternică acționează ca un factor major de diferențiere pentru această generație. Așa că, dacă ți-e frică să vorbești în public, nu lăsa acest lucru să te țină pe loc, să te oprească din evoluție. Învață să-ți depășești frica și să-ți maximizezi potențialul. Deci, dacă vrei să câștigi mai mulți bani, este important să-ți depășești teama de a vorbi în public.

 

CURS DE DICȚIE PERSONALIZAT

 

foto: Pexels


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *