Freelancer sau de la 9 la 5?

Freelancer sau de la 9 la 5?

Mai multe opțiuni înseamnă libertate mai mare.

freelancer

Un freelancer are posibilitatea să aibă mai multe joburi în același timp, asta spre deosebire de un angajat care nu poate avea decât un singur loc de muncă.

Dacă ești chemat să te angajezi undeva, trebuie să iei în calcul câteva lucruri. Cel mai important dintre acestea este legat de libertatea ta. Ești dispus să lucrezi 12 ore pe zi pentru următorii cinci ani, în schimbul unei sume de bani? Asta ar însemna să renunți oarecum la libertate. Eu, personal, nu sunt de acord cu asta și nu aș renunța niciodată la dreptul meu de a fi liber, dar dacă ai de unde alege, ar fi bine să alegi ce este cel mai potrivit pentru tine. Desigur, pentru cele 12 ore poate că vei fi plătit regește și, probabil te gândești că “mai mulți bani reprezintă o mai mare libertate”, dar sunt sigur că nu vrei să devii un sclav al facturilor și al datoriilor.

ÎNSCRIE-TE ȘI TU LA CURSUL DE VOICE-OVER DIN 14-15 MARTIE 2015

Viața este despre opțiunile pe care le ai pentru a putea să-ți maximizezi libertatea. Reține: opțiunile nu sunt același lucru precum banii.

Indiferent de decizia pe care urmează să o iei, nu lăsa prejudecățile tale să îți limiteze opțiunile. Gândește-te la timpul liber, la pasiunile tale și la ce opțiuni vei avea în cazul în care semnezi un contract pe o perioadă îndelungată.

Nu vorbim aici despre profesiile pentru care ai învățat 8-9 ani pentru a te perfecționa. Dacă job-ul tău este cel de chirurg, atunci fii chirurg. Asta ți-ai dorit, faci ceea ce îți place.

Cu cât aptitudinile tale sunt mai complexe, cu atât paleta ta de viitoare provocări se extinde considerabil. Dacă renunți la ideea de a lucra de la 9 la 5 pentru o anumită sumă de bani și te hotărăști să preiei proiecte pe care alte firme le externalizează, atunci vei fi tentat să cauți din ce în ce mai multe astfel de job-uri. Învață să faci cât mai multe lucruri diferite și acceptă orice oprtunitate ți se oferă în cariera ta. Dar ai grijă să nu te umpli de angajamente pe care le-ai făcut și pe care nu le poți duce la bun sfârșit. S-ar putea să îți fie greu sau s-ar putea să îți vină o altă idee, și anume să angajezi pe cineva “de la 9 la 5”.

Liberté, égalité, „corporaté”.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *