Folosește-te de pauze când vorbești în public

Folosește-te de pauze când vorbești în public

Atunci când vorbește în public, de fiecare dată când un vorbitor de performanță formulează o idee, acesta se oprește.

De ce face asta? Pentru că, astfel, oferă timp ascultătorilor să înțeleagă ceea ce tocmai a zis și pentru că mesajul este absorbit mai repede. Pe de altă parte, vorbitorii neexperimentați fac invers: stresul provocat de faptul că trebuie să vorbească în fața unui public numeros îi împinge de la spate și îi forțează să se grăbească și să vorbească din ce în ce mai repede, iar pauzele despre care vorbeam mai devreme dispar. În aceste condiții publicul obosește și, mai mult decât sigur, popularitatea vorbitorului scade considerabil în fața audienței. Chiar dacă vorbești în fața unui grup mare de necunoscuți sau în fața unui grup restrâns de oameni pe care îi cunoști, trebuie să acorzi oamenilor din public un moment pentru ca informația spusă de tine să fie înțeleasă pe deplin.

Încearcă să cobori vocea la finalul fiecărei fraze. Asta nu numai că te va ajuta să fii un pic mai autoritar, însă îți va permite și să faci pauzele despre care am discutat.

Manualul de dicție Șase sași în șase saci poate fi cumpărat accesând acest link.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *