Femeile se tem de vorbitul în public mai rău ca de moarte

Femeile se tem de vorbitul în public mai rău ca de moarte

Nu o spunem noi ci niște cercetători care au realizat un studiu pe un eșantion de 2000 de femei. Participantele au răspuns la mai multe întrebări, iar verdictul a fost unul simplu: femeile preferă mai degrabă să moară, decât să se facă de rușine atunci când trebuie să vorbească în public.

Pe lista oamenilor de știință au existat temeri precum: frica de moarte, de șerpi, de înălțime sau de păianjeni, însă, mai presus de toate, frica de public speaking a fost cea care a ieșit învingătoare.

Ciudat sau nu, este normal să ne confruntăm cu o problemă atunci când vorbim în public. Există emoții, nervi, intervin și alte temeri: “oare o să se vadă că m-am îngrășat”, „oare am machiajul la locul lui”, „îmi curge rimelul?”, însă acești factori țin de psihicul fiecărui individ în parte. Dacă aceste temeri vor fi înfruntate, iar dicția de care dispui este una bună, totul ar trebui să meargă “ceas”, asta pentru că, după cum spunea un bun prieten, “vorbitul în public nu e operație pe cord deschis și nu moare nimeni.”


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *