EXERCȚII DE DICȚIE – TEMA 26 – pentru sunetele Z și V

EXERCȚII DE DICȚIE – TEMA 26 – pentru sunetele Z și V

Cititorii Dicție.ro primesc un nou set de exercţii de dicţie. Aşa că vă invit să citiţi cât puteţi de repede, cu voce tare, fiecare punct al exerciţiului, fără oprire, de minimum trei ori! Nu uitaţi, la final trebuie să se audă perfect fiecare sunet! Succes!

Aici poți comanda manualul de dicție Șase sași în șase saci, sau manual de dicție pentru copii: Străfurnica și prietenii săi.

 1. Înzăpezită înzăpezea zăpada zăludă și udă ca o zăpadă înzăpezită în zăpada ce putea fi deszăpezită din zăpada înzăpezită zăludă și udă.

 

 1. Omul de zăpadă, înzăpezit la colț de stradă, strigă că strică zăpada înzăpezită și deszăpezită ce strigă că strică un alt om de zăpadă înzăpezit la colț de stradă.

 

 1. Zăpezel deszăpezea zăpada zăcută și zăbovită peste zări ce zăcuse și zăbovise prin alte zări unde a zăbovit și altă zăpadă zăludă și udă ce zăcuse zob-zob, până când Zăpezel a deszăpezit-o și pe ea.

 

 1. Zori de zi și zor de zeamă au înzăpezit cu teamă un zgripțuroi ce zdrăngănea zburdalnic și zăbavnic doi zori de zi și-un zor de zeamă.

 

 1. Zărea zarea zăpădoasă o zăpadă argintoasă ce cu zel zbura prin zare. Zarea-i mare!

 

 1. Viforul viforăște vivace vulcanizarea vivisecționată viforând viforatic vifornițele viforatice.

 

 1. Des deszăpezea despotul Desdemonei desculțe deszăvorâtă din temnița descentrată și decongestionată a descriptiviștilor descalificați.

 

 1. Zăpădilă cel zăpăcit deszăpezea zăpada dezolată dizolvând dizgrațios dizolvant pe ghețușurile înghețate ale ghețarilor ghețoși.

 

 1. Vlad vede viforul vulcanic vuind ca un vultur peste vulpile vulgare care vuvuiau vulgul vulnerabil.

 

1o. Vremea vremelnică vine cu vânticel vântos vântuind gridina grădinii îngrădită și îngrijită și îngrașă pământul îngrășat cu îngrășământ îngreunând îngrozitorul vânt vânturos.

Citește și: EXERCȚII DE DICȚIE – TEMA 25 Caracatița Pus-Pus


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Comentariu

 • Bosoi Antonio Posted 31/03/2018 21:09

  As vrea sa devin rarait.
  Ma poate ajuta cineva???

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *