Exercițiu de dicție pentru sunetul „T”

Exercițiu de dicție pentru sunetul „T”

Exercițiu de dicție pentru sunetul „T” – citește cu voce tare:

Tigrul Tripligripli tăia tăciuni și tulpini de tei și trifoi pentru o tocăniță la tigaie. Tripligripli tremura când traversa Atlanticul cu tractorul sau cu trenul atunci când transporta tabac tocat pentru tritoni cu trompă.

În timpul liber tigrul era taximetrist și teleporta prin tuneluri tenebroase teleormănencele teleormănenilor trândavi. Tripligripli era titularul titlului de tutore al tuturor termitelor titanice tupeiste care trăncăneau întruna despre toate televiziunile teleghidate de trubaduri tineri și tatuați.

Toamna, Tigrul e topit după tango și trebuie să găsească un teren pentru a organiza cu talent un festival cu tamburine, tenis și tarot. Toate țările care participau plăteau taxe, scriau taloane și tabele și tehnologizau tărâmul tigrului cu tehnologie termoizolantă și tâmpă. Tripligripli nu s-a lăsat, tangoul l-a terminat, a telefonat la Târgoviște, a tușit și-a strănutat.

Mai târziu tigrul Tripligripli a mâncat terci cu tăiței și tămâie și când a tunat, de frică s-a culcat. Așa că tigrul nu are probleme pentru că s-a culcat devreme.

 

COMANDĂ ACUM MANUALUL DE DICȚIE PENTRU COPII „STRĂFURNICA ÎN CĂUTAREA ATLANTIDEI”

Citește și exercițiul de dicție pentru sunetul „Ș”


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *