Exercițiu de dicție pentru sunetul „S”

Exercițiu de dicție pentru sunetul „S”

Exercițiu de dicție pentru sunetul „S” – citește cu voce tare:

Struțul Struștri striga la stelele strălucitoare și la sistemul solar și strănuta de șaisprezece ori ca să se ascundă de susurul surâzător al soarelui care sâsâia șerpește suspinând. Solitarul Struștri stătea în stepă și se suia seara sus pe scara suspendată  ca să semene semințe de salcâm și stejar scorojit peste suprafața sărată a solului. Săpa cu șapte sape pământul secetos și nu se sfia să suspine când salamandrele siameze și sănătoase care săreau peste stâlpi, sâsâiau sistematic un susur scos din senin , suspicios și sfios.

Sora struțului Struștri, Struștra, care scria scrisori soldaților suedezi, nu știa să sară peste șapte sape late și să sape solul în șapte sate, așa că Struștri s-a sfătuit cu sătenii satelor situate în stânga Siretului care au spus că o vor susține pe sora struțului și o vor învăța să sape. A săpa e treabă serioasă de luat în serios, spuseseră sătenii surâzători.

Așa că simpaticul struț Struștri a primit ajutor de la sora sa Struștra și au săpat solul până când stelele s-au simțit super.

COMANDĂ ACUM MANUALUL DE DICȚIE PENTRU COPII „STRĂFURNICA ÎN CĂUTAREA ATLANTIDEI”

Citește și exercițiul de dicție pentru sunetul „R”


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *