Exercițiu de dicție pentru sunetul „P”

Exercițiu de dicție pentru sunetul „P”

Exercițiu de dicție pentru sunetul „P” – citește cu voce tare:

Pestrițul pinguin Piglipong precis se plimba prin ploaie primprejurul împrejurimilor parcului pădurii păunilor prostănaci care prindeau pene prăfuite și care pălăvrăgeau despre palatul pădurarului.

Pădurarul pădurilor, Petrișor, era un portretar care portreta portrete portretiste cu păsări păcălite de pitici plictisiți. Pinguinului Piglipong îi plăceau paginile cu poezii și povești  povestite de povestitori palizi și posaci cu pălării și portretele care portretizau pâlcuri de pești și pisici persane pufoase. Până acum, Piglipong nu a putut să privească portretele pădurarului pentru că Petrișor nu îi permitea să se perinde pe lângă pajiștea palatului lui păzit.

 

COMANDĂ ACUM MANUALUL DE DICȚIE PENTRU COPII „STRĂFURNICA ÎN CĂUTAREA ATLANTIDEI”

 

Pinguinul Piglipong a pregătit un plan: îl păcălește pe pădurar să plece la plajă parfumat și pudrat unde se va plimba cu o preafrumoasă pianistă poloneză, va prânzi pâine picantă cu portocale, piersici și pastramă și va pescui pe ponton pești cu pălării și pantofi portocalii.

În tot timpul petrecut de Petrișor pe plajă, Piglipong a intrat în palat prin pivniță, a păcălit paznicul puternic, a perforat pardoseala cu preșuri, a pictat potcoave pe pereți și a ajuns în podul cu portrete unde a privit în sfârșit pozele și priveliștile perfecte. Pinguinul Piglipong a plâns de plăcere și a plecat și el spre plajă prin poiana plină de poteci și perle.

 

Citește și exercițiul de dicție pentru sunetul „O”

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *