Exercițiu de dicție pentru sunetul „A”

Exercițiu de dicție pentru sunetul „A”

Exercițiu de dicție pentru sunetul „A” – citește cu voce tare:

Arnold, ariciul arțăgos ar arăta mai arătos dacă ar ara trei ari de pământ.
Are aproape treisprezece ace cu care înțeapă pe oricine vrea să îl atace și s-ar împrieteni cu albina artistă Arcadina ca să are arii de pământ.
Arcadina i-a dat în dar aripi ariciului Arnold care deja se antrena. Bâz bâz bâz, zbura ariciul și a terminat de arat, așa că nu mai este supărat.

Aricelul adormit a adus un biscuit din alune și din nuci, pe care îl adulmeca cu pofta pentru că se gândea cum îl va mânca împreună cu prietena albină, care adusese și o amandină cu arpacaș și lapte de alpaca din Alpi. Acele ascuțite, apanajul ariciului Arnlold, au fost arcuite, aurite și ascuțite la un fierar adormit care adusese o ascuțitoare de ace de arici din Africa. Așa că ariciul Arnold se arăta absolut încântat de o asemenea adunătură de ace arătoase, aurite, arcuite și ascuțite care îi împodobeau spinarea și stârneau admirația celorlalți arici fără ace arătoase, aurite, arcuite și ascuțite.

Citește și exercițiul de dicție pentru sunetul „B”


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *