Exerciții încurcă-limba în limba engleză

Exerciții încurcă-limba în limba engleză

A învăța să vorbești corect, să ai o dicție impecabilă reprezintă un element cheie al unei cariere de succes. Comunicarea nu mai devine posibilă dacă ascultătorii nu pot înțelege persoana care vorbește. Cel care ascultă nu ar trebui să facă niciodată vreun efort pentru a auzi sau a înțelege ce spune persoana resepctivă.

Dacă persoana care vorbește „înghite” părți de cuvinte sau chiar fraze întregi sau vorbește atât de repede încât cuvintele și sunetele nu mai sunt distincte, devine dificil să auzi. Vorbitorul ar putea, la fel de bine, să vorbească o limbă străină.

Și, deși vorbirea neclară poate fi cauzată de diverse deficiențe fizice sau afecțiuni medicale, de cele mai multe ori vinovatul este „vorbirea neglijentă”. Vorbitorul este foarte emoționat sau doar are obiceiul de a vorbi într-un mod anume.

Obiceiuri neschimbate

Orice obicei poate fi rupt, iar primul pas pentru „a curăța” vorbirea neglijentă este să fii conștient de modul în care vorbești. Odată ce ești conștient, poți exersa. Exercițiile încurcă-limba, propoziții care repetă modele de sunete similare, sunt o modalitate excelentă de exersare deoarece încercarea de a le spune cu voce tare te obligă să fii atent la modul în care vorbești: trebuie să te concentrezi asupra a ceea ce spui și să enunți pe deplin fiecare cuvânt și silabă – în caz contrar, cuvintele se vor întoarce împotriva ta.

Mai jos sunt câteva seturi de exerciții încurcă-limba în limba engleză pentru a practica vorbirea într-un mod clar. Exercițiile sunt clasificate pe niveluri: ușor-mediu-avansat. Așadar, ai tot timpul din lume să ajungi cel mai experimentat vorbitor în limba engleză.

 

Setul 1 de exerciții încurcă-limba: ÎNCEPĂTOR

Rostește fiecare dintre următoarele propoziții cu voce tare de trei ori fiecare, enunțând complet fiecare cuvânt. (*pentru a fi sigur că ai spus totul corect, te poți înregistra)

 • Keeping customers content creates kingly profits.
 • Success seeds success.
 • Bigger business isn’t better business, but better business brings bigger rewards.
 • Wanting won’t win; winning ways are active ways.
 • Seventeen sales slips slithered slowly southwards.
 • Don’t go deep into debt.
 • Ensuring excellence isn’t easy.
 • Time takes a terrible toll on intentions.
 • Feel free to follow that fellow.
 • Old bones groan when wind moans.

 

 

Setul 2 de exerciții încurcă-limba: AVANSAT

Rostește fiecare dintre următoarele propoziții cu voce tare de trei ori fiecare, enunțând complet fiecare cuvânt. (*pentru a fi sigur că ai spus totul corect, te poți înregistra)

 • She sells seashells down by the seashore.
 • If Peter Piper picked a peck of pickled peppers, where’s the peck of pickled peppers Peter Piper picked?
 • A flea and a fly flew up in a flue.
 • Rubber baby buggy bumpers.
 • Fuzzy Wuzzy was a bear. Fuzzy Wuzzy had no hair. Fuzzy Wuzzy wasn’t fuzzy, was he?
 • How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
 • Susie’s sister sewed socks for soldiers.
 • I scream, you scream, we all scream for ice cream!
 • I wish to wish the wish you wish to wish, but if you wish the wish the witch wishes, I won’t wish the wish you wish to wish.
 • Betty bought butter but the butter was bitter, so Betty bought better butter to

 

Setul 3 de exerciții încurcă-limba: EXPERT

Rostește fiecare dintre următoarele propoziții cu voce tare de trei ori fiecare, enunțând complet fiecare cuvânt. (*pentru a fi sigur că ai spus totul corect, te poți înregistra)

 • The sixth sick Sheik’s sixth sheep’s sick.
 • An ape hates grape cakes.
 • A tutor who tooted the flute tried to tutor two tooters to toot. Said the two to the tutor, „Is it harder to toot or to tutor two tooters to toot?”
 • These thousand tricky tongue twisters trip thrillingly off the tongue.
 • Six thick thistle sticks. Six thick thistles stick.
 • Pad kid poured curd pulled cod.*
 • Top chopstick shops stock top chopsticks.
 • Of all the smells I have ever smelt, I never smelt a smell that smelt like that smell smelt.
 • Black bugs blood.
 • We supply wristwatches for witchwatchers watching witches Washington wishes watched.

 

Dacă ți se pare totuși complicat și crezi că ai nevoie de puțin ajutor din exterior, nu-ți face griji. Te poți înscrie la CURSURILE DE DICȚIE ÎN LIMBA ENGLEZĂ PETERPIPER.

 

PeterPiper oferă primele cursuri intensive de dicție în limba engleză concepute să perfecționeze pronunția oricărui vorbitor. Profesorii noștri utilizează tehnici teoretice și practice profesionale de învățare, intuitive și creative, adaptate și personalizate în funcție de nevoile și cerințele cursantului. Urmărim să dezvoltăm abilități de comunicare de bază în limba engleză cu ajutorul materialelor audio și video, evaluand constant progresul fiecărui cursant în cadrul sesiunilor disponibile atât online, cât și offline.

 

 

Desigur, dacă încă nu ești pregătit să exersezi într-o limbă străină și preferi limba română, te așteptăm la cursurile de dicție de la Dicție.ro.

CURS DE DICȚIE DE GRUP

Cursul complet de dicție vă oferă ocazia de a diagnostica și rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care vă confruntați. Pe parcursul a cinci sesiuni dedicate, a câte 120 de minute, trainerii Carmen Ivanov și Mihai Crăciun vor depista particularitățile dumneavoastră de rostire și vă vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele dumneavoastră de dicție.

În urma asumării noțiunilor teoretice și a aplicațiilor, participanții vor înregistra audio o reclamă comercială, un discurs și un voice-over pentru o știre de televiziune.

Perioadă de desfășurare: 14 septembrie – 12 octombrie 2020

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

☎ 0728855221

 

 

CURS DE DICȚIE PERSONALIZAT

Folosind metode unice de exersare a dicției, cursul se adresează celor care vor să-și îmbunătățească abilitățile de vorbire, să își corecteze pronunția sau să-și perfecționeze tehnica lecturii în fața microfonului.

Cursurile de dicție se adresează persoanelor care, prin natura muncii lor, trebuie să aibă un discurs clar, corect și cursiv.

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

 

CURS DE RADIO

Dacă ți se pare fascinantă o carieră în radio, Dicție.ro îți deschide calea pentru asta! Am deschis grupele pentru cursurile de radio din septembrie 2020. Fie că dorești să prezinți știri sau că dorești să fi animator (DJ de radio) trebuie să ai o pregătire în ceea ce privește modul în care vorbești și modul în care scrii știrile sau intervențiile ce urmează să fie prezentate în direct.

Pe parcursul celor 3 luni de curs vei învăța Radio de la profesioniști din cele mai bune Radiouri din România, care sunt gata să-ti spună și să-ți arate tot ce știu:

Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA), Alex Tuhuț (Radio Kiss FM), Mihai Crăciun (Radio TANĂNANA), Petru Stratulat (Radio Europa FM), Vlad Conovaru (Radio TANĂNANA).

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

 

 

CURS DE VOICE-OVER

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

 

 

CURS DE DICȚIE PENTRU COPII

La cursul de dicție pentru copii vom diagnostica și rezolva problemele de dicție cu care copilul dumneavoastră se confruntă. Pe parcursul a patru sesiuni dedicate, personalizate, a câte 30 de minute, trainerii Carmen Ivanov și Mihai Crăciun vor depista particularitățile de rostire ale copilului dumneavoastră și vor propune seturi de exerciții speciale necesare rezolvării acestora.

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

 

 

CURS DE DICȚIE ȘI PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre curs

 

 

ȘCOALA TV PENTRU COPII

Prin acest proiect ne propunem să le oferim copiilor posibilitatea de a învăța din tainele televiziunii de la profesioniști, într-un cadru organizat.
Cei mici vor avea ocazia să învețe, prin jocuri și activități atractive, totul despre prezentarea unui jurnal de știri sau a unei emisiuni TV, cu tot ceea ce presupun culisele acestei meserii foarte interesante: vorbitul în public și în fața camerei de filmat, fără emoții, cu dicție, intonație și exprimare corecte, improvizație, actorie, realizarea unei emisiuni de știri sau a unui serial de televiziune.

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre ȘCOALA TV

☎ 0728855221

 

ATELIER DE STORYTELLING

Dicție.ro organizează Atelier de storytelling ONLINE. Atelierul va fi susținut de către scriitoarea Carmen Ivanov, autoarea cărților pentru copii „Străfurnica și prietenii săi”, „Străfurnica în căutarea Atlantidei” și „Cu fără pupici”.

Storytelling-ul este o metodă de a spune povești cu voce tare, într-un mod interactiv și creativ. La storytelling, ești implicat nu doar prin imaginația ta, ci și prin voce, intonație, pronunție, ritm și, evident, creativitate.

🛒 Click AICI pentru a te înscrie și pentru mai multe detalii despre Atelierul de Storytelling

☎ 0728855221

 

Te așteptăm la cursuri!

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *