Exerciţii de dicţie – tema 8

Exerciţii de dicţie – tema 8

Cititorii Dictie.ro primesc un nou set de exercţii de dicţie. Aşa că vă invit să citiţi cât puteţi de repede fiecare punct al exerciţiului, fara oprire, de minimum  trei ori! Nu uitaţi, la final trebuie să se audă perfect fiecare sunet! De data aceasta am ales cateva dintre exerciţiile mai grele de dicţie. Succes!

De AICI poți comanda singurul manual de dicție din România Șase sași în șase saci, de Carmen Ivanov.

1. Colo-n vale p-un pitroi sta o codobătură si un codobăturoi,codobăturoiu codobătureşte codobătura,codobătura nu poate codobături codobăturoiu…

2. Un bal fără egal cu final fatal la un halal carnaval estival cu scandal epocal dintr-un opal oval, pal, real şi natural, fără rival, egal si actual.

3. Sighitibum ala bim bum bam,strigatul cilipanezului în căutarea baldibuzului omorât de un cris cras, într-un stil abracadabrant pentru că nu a vrut să-l omoare pe hipocate-elefanto-camerosul, ascuns după un camilolabilolabalascop deoarece mâncase citopiperazina si se brohănise cu brohoteele în drămandău.

4. Unilateralitatea colocviilor desolidarizează conştiinciozitatea energeticienilor care manifestă o imperturbabilitate indiscriptibilă în locul nabucodonosorienei ireproşabilităţi.

5. Nu-i greu a zice titiridva tidva, da-i greu a destitiridvi titiridvitura titiridvei tidvei.

Citește și Exerciții de dicție – tema 7


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

9 Comentarii

 • Cosmina Posted 08/09/2011 21:33

  Genial! :))

 • ion Posted 11/11/2011 23:28

  bombardamentul nesolidar al trupelor carpatino-atlantice si pacifico-pacifiste balbaieste acidul dezoxiribonucleic din dementialitatea cretolinilor americano-austrieci si clasifica neimportanta populismului androgenic care are un impact voluminator si brabronic in proprietatea sasilor inducand schimbarile majore climatologice improprii impotriva rotirii ratzei si gashtelor si in primul rand porcilor afganistani de origine somalezo-americana. Spor la rostire dragilor.

  • Lupu Nicoleta Posted 26/03/2017 20:49

   Foarte usor

  • Nico Posted 31/05/2019 17:01

   Easy😉

 • alex Posted 06/01/2012 19:31

  deah… un picut cam grelut da exercitiul de dictie lasat de „ïon” e fff usor…

  :*

  :))

 • DiAnA Posted 23/02/2012 19:26

  Nu ii greu deloc exercitiul lui Ion =))))))))) .. Am 12 ani si il rostesc perfect !!

 • Laura Posted 03/10/2017 20:50

  Eu asta cu titiritva il zic bine si cel cu mierlita fuflendita am 10 ani

 • Dani Posted 20/12/2017 21:21

  Caricaturistul caricaturizeaza caricatura caricaturista dar nu poate caricaturiza caricatura sa;
  S-a metamorfozat intr-un paralelipiped convex, evoteric,nonconformist,calvin de pe taramul celalalt;
  Domnul Dudu din Dudesti, da-ne dude dulci din dudul dumneavoastra de pe deal;
  Nu sufar de hippopotomonstrosesquippedaliophobia dar am o problema la sternocleidomastoidian tocmai de accea imi trebuie acidul acetilsalicilic si probe de acid deoxyribonucleic fiind in pericol pleunomicrosilicovocaloconioza.
  Bafta la citit :))

 • Ana Posted 01/04/2020 18:20

  Releurile rablelor liderului rebelilor libieni atinse de originalitatea nabucodonosoriană aproape imperturbabilă, nesemnificativă pentru antiperistaltismul prestidigitatorului erau de un primitivism extrinsec şi veneau pe filiera colaboraţioniştilor incompatibili cu senzaţia de incomprehensibilitate când, în inalienabilitate, se prind cu dinamism zglobiu la cimilituri infinitezimale marcate de insesizabilitate cu o idiosincrasie fantasmagorică şi abracadabrantă ireversibilă în contemporaneitate şi fără unilateralitate cu o megalomanie uzând un primitivism spasmodic şi zguduitor. Luat de pe un site. Spor la citit 😉

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *