Exerciții de dicție pentru sunetul G

Exerciții de dicție pentru sunetul G

Greu de pronunțat sunt succesiunile de sunete complementare cum sunt C-G, Ș-J, T-D, etc. Cititorii Dicție.ro primesc un nou set de exercţii de dicţie. Aşa că vă invit să citiţi cât puteţi de repede, cu voce tare, fiecare punct al exerciţiului, fără oprire, de minimum trei ori! Nu uitaţi, la final trebuie să se audă perfect fiecare sunet! Succes!

  1. Gânditorul gândea îngândurat când un gând gândit de dinainte a ajuns gândire negândită în gând, când gândul gânditorului a gândit alt gând negândit încă.
  2. Veghea vechea zeghe înghețată în gheața dezghețată în zeghea veche.
  3. Gângăvea gângăvit gângavul în gând când un alt gângav gângăvit a gângăvit în gând un gând gângav despre un gângav gângăvit ce gângăvea în gând o poveste.
  4. Gripa gripată a fost grupată în grimasa gripatului care citește frații Grimm.
  5. Gărgărița Gărgă a gărgărițizat un gărgăriț gri negărgărițzat de nicio gărgăriță gărgărițizată în gărgărițișania gărgărițișească a gărgărițelor gri.

Mai multe exerciții găsești în manualul de dicție pentru copii: Străfurnica în căutarea Atlantidei COMANDĂ DE AICI!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *