Drum bun, Ferenc Vasas!

Drum bun, Ferenc Vasas!

Ferenc Vasas, unul dintre formatorii de cea mai înaltă clasă din România și unul dintre cei mai exigenti profesori pe zona de jurnalism a plecat dintre noi.

Reprezentanţii Facultăţii de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universităţii din București au anunţat pe siteul instituţiei că Ferenc Vasas a decedat la vârsta de 73 de ani. El se afla de mai multe zile în comă profundă.

Cariera de jurnalist, de peste 40 de ani, și-a desfășurat-o în presa scrisă și în televiziune. A îndeplinit, pe rând, funcțiile de corespondent al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, în teritoriu, pentru județele Covasna și Harghita, respectiv Sibiu și Vâlcea, reporter în centrală pe diverse domenii și secretar de viză la două redacții. A condus timp de mai mulți ani Redacția Emisiunilor pentru Străinătate din cadrul Agenției, calitate în care a editat, între altele, numeroase publicații pentru străinătate cu periodicitate zilnică, săptămânală și lunară, răspunzând totodată solicitărilor corespondenților presei străine acreditați la București.

A fost redactor-șef al cotidianului de limba maghiară Megyei Tukor din Sf. Gheorghe și șef de departament la cotidianul Curentul. În cadrul televiziunilor Antena 1, B1 TV și TVR, a condus departamentele de știri locale, îndrumând profesional și studiourile locale (la Antena 1) și regionale (la TVR). A fost trainer în programe cu finanțare europeană menite să contribuie la perfecționarea profesională a jurnaliștilor români, membru în jurii de concursuri publicistice, moderator al unor dezbateri și autor a numeroase teste de verificare a cunoștințelor de specialitate ale jurnaliștilor.

Începând din anul 1998, a fost cadru didactic asociat la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din Universitatea din București. A avut contribuții în toate edițiile (Polirom, 1999, 2001 și 2009) primului manual autohton de jurnalism. A fost un bun și exigent pedagog, pasionat de misiunea sa de formator.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *