Dispariția Reginei Elisabeta a II-a a făcut înconjurul planetei. Mulți s-au întrebat ce semnifică Commonwealth

Dispariția Reginei Elisabeta a II-a a făcut înconjurul planetei. Mulți s-au întrebat ce semnifică Commonwealth

Vestea dispariției Reginei Elisabeta a II-a a făcut înconjurul planetei în ultimele 24 de ore. Suverana s-a stins, joi, la vârsta de 96 de ani. Se afla la Palatul Balmoral din Scoţia. Fiul cel mare, Charles, este acum rege.

Mai bine de 70 de ani, Elisabeta a II-a a condus Regatul Marii Britanii și al Irlandei de Nord și a fost șefa Commonwealth-ului.

Ce semnifică Commonwealth?

Foarte mulți oameni s-au întrebat, mai ales de la aflarea tristei vești, ce semnifică Commonwealth.

Din Commonwealth fac parte și cele 14 teritorii, separate de Regatul Unit, care sunt conduse de monarhul britanic: până ieri de Regina Elisabeta a II-a, în continuare de Regele Charles al III-lea. Acestea sunt Australia, Canada, Noua Zeelandă, Antigua şi Barbuda, Bahamas, Jamaica, Belize, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Saint Kitts şi Nevis, Sfânta Lucia şi Tuvalu.

Poziția monarhului britanic este mai degrabă una simbolică.

În afară de cele 14, mai există și Commonwealth of Nations, o confederație care adună în total 54 de state independente care cooperează în funcție de valori și obiective comune.

Această poziție nu-i conferă monarhului britanic nici un fel de putere politică sau executivă asupra statelor membre. Fiecare stat este liber să-și decidă propria direcție.

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a fost anunțată la BBC

Anunțul despre dispariția Reginei a fost făcut la postul BBC. Cu câteva momente înainte de anunțul oficial toată grafica postului a fost schimbată în negru, după un protocol bine pus la punct, iar prezentatorul Huw Edwards a spus:

„BBC întrerupe programul obișnuit pentru un anunț important. Aici, BBC Londra. Palatul Buckingham anunță moartea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Palatul a transmis că regina a murit în pace, la Castelul Balmoral, în această după-amiază.”

După tristul anunț a urmat imnul național „God Save the Queen”.

VIDEO. Queen Elizabeth II has died Buckingham Palace announces

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *