Dicția și vorbirea corectă în familie

Dicția și vorbirea corectă în familie

👪 Vorbirea corectă pentru un copil este esențială. Vorbirea corectă pentru un adult este, de asemenea, esențială. Practic, dicția și tot ce implică aceasta este un mod de viață care nu numai că ne ajută să ne dezvoltăm în societate, ci și să avem relații fructuoase cu cei din jur, să ne descurcăm la locul de muncă, să ne impunem și să putem depăși orice obstacol.

👪 Familia este locul unde copilul poate învăța cel mai bine. Acolo este mediul unde primești înțelegere, ajutor, iubire lucruri care vor ușura acest proces. Părinții învăță de la copii, iar copiii de la părinți. Există o simbioză perfectă care facilitează procesul de învățare, vorbire și comunicare. Și pentră că antrenamentul unei vorbiri corespunzătoare durează, toată familia poate învăța dicție împreună.

Cum? Este foarte simplu! Dicție.ro îți pune la dispoziție „Pachetul Dicție pentru copii și părinți”.

👪 Manualul de dicție vă oferă cele mai bune și cele mai noi metode de exersare a elementelor dicției: pronunție, dificultăți de articulație, volumul vocii, ritm, tonalitate, adaptate la cerințele actuale ale pieței. Totodată, în manualul de dicție pentru copii, „Străfurnica în căutarea Atlantidei”, veți descoperi o vastă culegere de exerciții cu peste 200 de aplicații practice. „Străfurnica în căutarea Atlantidei” este un manual de dicție complex, care va pune la încercare micuții care se aventurează să o citească cu voce tare.

Poveștile sunt un mediu excelent de învățare pentru copii. Aceștia își vor perfecționa dicția pe măsură ce se distrează cu personajele și întâmplările comice sau pline de suspans prezente în carte.

👪 Ca părinte este important să ai o dicție perfectă deoarece cel mic te ascultă și vorbește cu tine tot timpul și este important să vadă exemple bune, pe care să le folosească în viața de zi cu zi. Dacă nu există susținere din partea ambelor părți, procesul se va desfășura pe jumătate, iar șansele ca cel mic să reușească devin mai mici.

👪 De asemenea, modelul copiilor sunt părinții. Dacă cel mic vede familia exersând și practicând, acesta va fi mai determinat să învețe și să fie precum părinții. Este o modalitate excelentă de a învăța fără presiune. Găsește un interval orar în care toți membrii familiei să exerseze. Vei vedea că, pe lângă beneficiile îmbunătățirii dicției, acest lucru va aduce familia împreună și cu timpul va deveni un obicei. Dacă reușești să faci din asta un obicei, pariul este câștigat.

Dar, nu este de ajuns ca doar copilul cu părinții să facă dicție. Toți membrii familiei trebuie implicați, indiferent de vârstă. Dicția este „un sport” care nu ține cont de rasă, sex, vârstă etc. Oricine poate exersa, oricine își poate îmbunătăți dicția, deoarece acest lucru nu numai că te ajută să te dezvolți în societate, ci îți dă și o stare de bine.

👪 Așadar, de la mic la mare, de la copii la bunici, dicția este pentru toată lumea. Este important ca membrii familiei să se corecteze între ei și să discute/dezbată anumite probleme ce dau bătăi de cap. Atunci când facem corecturi este important să o facem pe un ton asertiv, deoarece scopul principal este învățarea și exersarea. Mai mult, cel mic va încasa foarte repede informațiile și le va putea pune în aplicare în mediul școlar, la joacă etc. Și dacă este încântat, poate cel mic va povesti și profesorilor și aceștia, la rândul lor, vor lua în calcul introducerea unor ore de dicție și vorbire chiar în clasa copilului tău.

👪 Dicția copiilor trebuie abordată de la o vârstă fragedă pentru ca cel mic să se poată dezvolta cum trebuie. Multe studii au arătat că atât copiii, cât și adulții cu o dicție bună și o vorbire corectă au un nivel al stimei de sine crescut, nu întâmpină atât de multe obstacole la locul de muncă, sunt mult mai sociabili și au mai mulți prieteni.

👪 Atunci când îmtâmpini greutăți în vorbire, cei din jurul tău fac un efort să te înțeleagă și să proceseze mesajul pe care vrei să-l transmiți. Uneori acest lucru este dificil. Totul se mișcă cu o viteză destul de mare în societate și nu prea avem timp să stăm un minut să înțelegem ce spune cel din fața noastră. Dicția înseamnă a pronunța corect, a-ți ajusta tonul și volumul, a transmite mesaje concise și la obiect și a comunica asertiv. Nu este un simplu lucru, este un concept.

👪 Totodată, dicția este precum un mușchi. Acesta trebuie antrenat constant. Nu este de ajuns să lucrăm asupra dicției o zi pe săptămâna sau înainte de un eveniment important. Cu exersare zilnică de cel puțin 30 de minute succesul este garantat și nici nu-ți vei da seama câte se vor îmbunătăți după o perioadă de timp.

👪 Te poți apuca oricând. Trebuie doar să comanzi pachetul pentru toată familia și să începi să exersezi. Vei vedea că cel mic va fi din ce în ce mai încântat să lucreze alături de adulți, lucru care îl va maturiza și îl va face mai conștient de propria voce și propriul corp.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *