De ce vorbitul în public este vital pentru lideri

De ce vorbitul în public este vital pentru lideri

 

Cuvântul lider te duce cu gândul la mai multe lucruri:

  • Liderul politic este cel care te convinge să îl urmezi în demersul său
  • Directorul executiv unei companii este cel care stabilește strategia și coordonează echipa pentru a câștiga lupta împotriva concurenței.

Să fii lider înseamnă să îi ajuți pe alții să facă ceea ce trebuie. Un lider trasează direcția echipei, aduce inovații și construiește viziunea unui viitor mai bun.

Potrivit unui articol scris de Sunnie Giles pentru Harvard Business Review, am aflat care sunt cele mai importante competențe ale liderilor din întreaga lume.

sunnie-gilles

Se poate vedea foarte clar: comunicarea este o componentă vitală a leadership-ului. Dacă vrei să devii un lider, trebuie să devii un bun comunicator. Și chiar aici intervin și aptitudinile tale de vorbit în public. Fiecare aspect al leadership-ului este cuprins în public speaking.

Provocare – Schimbare – Conectare

 

Provocare

O persoană care va vorbi în fața oamenilor va avea o voce mai ușor de recunoscut. Dacă oamenii văd că vorbești în fața mulțimii, ei te vor considera un lider și un purtător de cuvânt.

Cu cât mai mulți oameni te văd că vorbești în public, cu atât vei avea șanse mai mari pentru a primi oportunitățile dorite la locul de muncă. Te vor ține minte și te vor privi diferit, cu autoritate. Iar atunci când compania va trebui să desemneze pe cineva pentru a prezenta un produs nou sau pentru a ține o ședință cu viitorii clienți, persoana desemnată vei fi tu, pentru că ai demonstrat deja că știi cum s-o faci.

Dacă reușești să reprezinți cu succes compania la fel de bine cum o faci și când vorbești în public vei fi văzut ca un om de încredere care nu o va da în bară atunci când presiunea e din ce în ce mai mare. Rezultatul? Mai multe oportunități se vor ivi.

Schimbare

Rolul tău de lider este de a schimba ceva. Mesajul tău poate fi transmis și pe e-mail, dar crezi că va fi destul pentru ca toată lumea să priceapă? Trebuie să găsești modalitatea perfectă de comunicare cu cei din jurul tău. Dacă îți este mai ușor să vorbești cu fiecare în parte, este în regulă. Dar gândește-te cât timp ai salva dacă i-ai strânge pe toți și ai ține o mică ședință. Cu cât vorbești cu mai mulți oameni deodată cu atât va fi schimbarea mai mare.

Conectare

Vei fi nevoit să înveți cum să te conectezi cu cei din sală: când să te apropii mai mult de ei prin intermediul povestirilor sau când vrei să arăți că ești vulnerabil. Oamenii au tendința să se apropie de cel care le vorbește dacă arată că este un om care poate să empatizeze cu cei din sală. Dacă discursul tău este unul onest, audiența ta te va urma peste tot.

Un lider adevărat nu se impune prin putere și amenințări. Un lider adevărat este urmat de angajați din proprie inițiativă.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *