De ce un CEO bun este și unul narcisist

De ce un CEO bun este și unul narcisist

Chiar dacă se spune că narcisismul nu este tocmai un lucru agreat de majoritate, se pare că un CEO narcisist poate face adevărate miracole pentru companie.

Considerat de mulți ca fiind o trăsătură negativă a personalitatății, totuși conform ultimelor studii ale specialiștilor, s-a demonstrat că, dacă este să ne luăm după rezultate financiare, companiile conduse de directorii executivi care sunt narcisiști au înregistrat câștiguri mai mari decât firmele care au în funcția de CEO un om normal.

Totuși, chiar și așa, descoperim că, dacă ești condus de un narcisist, nu este întotdeauna un beneficiu total, și aici mă refer la situația financiară a firmei. Studiul a mai descoperit că metodele prin care narcisiștii vor să stimuleze soliditatea financiară sunt unele care pot provoca daune pe viitor firmei.

Așadar, directorii executivi care se uită des în oglindă pot lua decizii operaționale bune, iar în scurt timp compania va avea câștig de cauză.

Manualul de dicție Șase sași în șase saci poate fi cumpărat accesând acest link.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *